featured

KOYUN CAN DERDİNDE BAZILARI ET DERDİNDE… THY’NİN VE SEKTÖR OYUNCULARININ B ve C PLANLARI HAZIR…

Bu aralar bayağı yoğunum. Yaz sezonu geldi ama hala yaz sezonunda çalışan moteli açalım mı yoksa açmayalım mı derdindeyiz. AVŞA adasında hiçbir koronavirüs vakasına rastlanmamış olması gözleri adaya çevirdi. Gelir kaynağı turizm olan bu adanın yerlileri hayatlarından memnunken bilhassa İstanbul kaynaklı misafirlerin adaya gelmesine ticaret-kazanç olarak baktığında memnun ama virüsün oralara da yayılma riski nedenli bayağı karamsarlar.
Her belediye gibi Marmara Adalar Belediyesi de tedbirlerini almış vaziyette. Tabii ki tedbirler çok sert. Örneğin; motelin lobisinde iki kişi tavla oynasa 600 TL civarında her iki kişiye ayrı ayrı cezanın yanı sıra müesseseye 6.000TL ceza gündemde deniyor. Biz tavla vermeyeceğiz ama müşteri bavulunda kendi tavlasını getirmiş oluyor. 24 saat motelin lobisini kontrol edecek değiliz ki… Birkaç dakika lobiden ayrılsak ve belediye kontrolüne denk gelsek işletmeye 6.000 TL verilecek deniyor. Bir oda dolu bir oda boş bırakılacak söylemlerinin yanı sıra odaların her gün hijyen şartları bayağı maliyetli olacak.
Bu nedenle henüz Moteli açmadık ve hala düşünme aşamasındayız. En kötü ihtimalle moteli kısmi açar, müşteri kabul etmez, kendimiz tatil yapar döneriz.
Görüleceği gibi bu kriz ortamından her işletme payını almaya başladı. Tabii ki biz moteli açmazsak çalışanlarda mağdur olacak. Bu şartlarda Moteli açarsak da biz mağdur olacağız. Orta noktayı nasıl bulacağız belli değil.
Kısaca bu kriz ortamı bakalım daha nelere gebe… Yaşayıp göreceğiz.
Hal böyleyken, en çok zevk aldığım ve yıllarca hizmet verdiğim havacılıktan uzak kalacak değilim ya… Bulunduğum ortam müsaade ettiği kadarı ile sektörü geçen senelerde olduğu gibi takip edip, gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğim. Havacılıkta çalışanların duygu ve düşüncelerini bizlerden iyi bilebilen hiçbir haber sitesi veya medya organı olamaz. Çünkü tüm yazar kadromuz, farklı branşlarda çalışmış havacılardan müteşekkildir.
Bu aralar magazin haberciliği yapmak çok kolay. At ortaya bir iddia seyret gümbürtüyü… Çalışanlar ekmek derdinde iken, bu tarz iddia adı altında paylaşımlar üretenler, her geçen gün düşen okunma sayılarını kurtarma peşinde. Hangi aklı başında, belirli bir kariyere sahip bir çalışan bunlara inanır ve okur ki?  Mümkün mü bu?
Herkes gibi benim de gelişmelerden haberim var. Hatırlarsınız, pilotların bir kısmının Hava Kuvvetlerine geçici olarak yollanacağı haberini bizden okudunuz. Bu haber İlker Aycı beyle yabancı medyanın yaptığı bir görüşme nedenli olduğundan sizlerle aynen paylaştık. Bu haberden esinlenerek bizden sonra aynı haberi farklı başlıklarla sunanlar oldu.  https://www.airlinehaber.com/turk-hava-yollari-bazi-pilotlarini-gecici-olarak-tskya-verebilir/
Kabin memurlarının hemşire yapılma durumunu da https://www.airlinehaber.com/nhs-isten-cikarilan-kabin-memurlarini-ise-alabilir/ haberi ile vermiştik. Bu haberlerimizi alıp  köşe yazılarında kullanmak da neyin nesi oluyor…
Airlinehaber’de sizin ve malum site mensuplarının okudukları bu haberleri THY böyle yapabilir diyerek gündeme getirmek ne kadar ahlaki.  Miş li Muş lu haber mi olur.  Bu olasılıklar olabilir mi? Tabii ki olabilir ama olmadan, henüz netleşmeden ve bizim gibi alıntının kaynağını koymadan iddia ’da bulunmak ne kadar ahlakidir?
Kısaca; Henüz ispatlanmamış ve teyit ettirilmemiş bir bilgiyi okura sunmak ahlaksızlık ve kışkırtıcılıktır.
THY’nin mevcut durumda bir karara varması kolay değil. Birçok alternatifleri masaya yatırmışlardır. . Çünkü hala ne yapacakları netleşmemiş durumda. Geçen hafta ki yazımda Haziran sonunu bekleyin dememin nedeni buydu.
Tabii ki gelişmeleri sizler adına yakinen takip ediyoruz. Duyumlarımız tabii ki var ama duyum olarak yazarsak malum site gibi itibarsızlaşır ve işverene yol gösteriyoruz olarak algılanabilir.
Ayrıca; Çalışanların can derdinde olduğu bir ortamda, onları daha da üzecek ve mutsuzluğa itecek İDDİA seklinde haberler yapmanın ahlaki olmadığını düşünüyorum.
Tabii ki bu tür teyit ettirilmemiş haberlerle kışkırtmacılık yapanlarda, ahlak kavramı yerleşmemişse yapacak bir şey yok.
Şüphesiz herkes gibi bizler de duyum alıyoruz.  Ancak adı üstünde duyum işte. Tüm çabalarıma karşın bazı duyumlarımı Teyit ettirtemedim. Ser verip sır vermiyorlar.
Sevgili okurlarım;
Geçen haftaki köşe yazımda, THY işvereninden hiç ses çıkmamasından ötürü bazı tahminlerde bulunmuştum. Bu tahminlerim hala aynı.
Bildiğiniz üzere, ben istihdam sorununun çözümü için yeni bir paket bekliyordum. İşte o paketin, önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk edilmesi beklenen torba yasa teklifi öncesinde çıkabileceği söyleniyor. İlk aşamada işten çıkarma yasağı, ücretsiz izin desteği, kısa çalışma ödeneği gibi halen uygulanan düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Bu kapsamda işten çıkarma yasağının uzatılması da masada.
Halen yürürlükte olan işten çıkarma yasağı, 17 Nisan 2020’de çıkarılan geçici yasa maddesiyle uygulamaya geçmişti. Bu düzenlemeyle, 3 ay süreyle işten çıkarma yasaklanmıştı.
İşten çıkartma yasakları, yeni bir paket açıklanmazsa 17 Temmuz’da sona ermiş olacak. Ancak gündemde olan bir diğer maddeye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işten çıkarma yasağını 3 ay uzatma yetkisi bulunduğunu ve bu yetkinin kullanılabileceğini geçen hafta yazmıştım. Hala aynı düşüncedeyim. Bu karar alınırsa işten çıkartmalara 3 ay daha müsaade edilmeyecek ve kısa çalışma sistemi devam edebilecektir.
İşten çıkartma olmadan önce şirketin kasası dolmalı ki; daha vicdani kararlar alınabilsin. Buda ancak 2020’nin 3. çeyreğinin iyi geçmesi ile mümkün olur.
Aksi takdirde Cumhurbaşkanımız yetkisini kullanmayıp “Benden bu kadar destek yeterli” derse THY’nin seçenekleri azalacakB ve C planlarını gündeme getireceklerdir. Umarım bu duruma gelinmez.
B ve C planlarını THY’nin uçuş ekipleri tahmin ediyorlardır diye düşünüyorum. Bilmeyenler için burada yazmamamın sebebi, diğer yalan dolan haberleri ile ünlü magazin haber sitesinin durumuna düşmemektir.
Şüphesiz, kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra ücretsiz izin ve izin sürecinde kullandırılan 1.170 TL’lik destek de uzatılmalı. Bu sistem düşünülmüyorsa başka bir isimle yeni bir sistem de gündeme gelebilir.
Burada hükümet için önemli olan, her geçen gün artan ve artacağı belli olan işsizlik ve yüksek enflasyon olacaktır. İşsizlik ve enflasyonu düşüremeyen veya sabitleyemeyen ülke yönetimini ve çalışanları çok zor günlerin bekleyeceğini söylemeye bile gerek yok.
Erken seçim söylentilerinin yaygınlaştığı bu dönemde kimse bu riske girmez diye düşünüyorum.
Olur ya; bu iyi niyetli tahminim tutmadı diyelim;   
Kısa çalışma sistemi kaldırılıp işten çıkartmalara sessiz kalındığında, THY’nin ne yapacağını tahmin etmek hiç de zor değil.  Kadroları, maaşları, ikramiyeleri ve fazla mesaileri tekrar değerlendirmeye tabi tutmak için B ve C planlarını devreye sokacaklardır.
Umar ve dilerim ki; THY ve sektörün diğer şirketleri hiçbir çalışanını kapıya koymadan, hakkını yemeden bu dönemi kapatabilsinler…
 
 
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

33 Yorum

  1. 4 sene önce

    Çatapat yapıcaz artık.başka yolu yok

    Cevapla
  2. 4 sene önce

    Tik tak tik tak tik tak

    Cevapla
  3. 4 sene önce

    Ekip full yalama olduğundan yazcak birini bulamadm

    Cevapla
  4. 4 sene önce

    Ne güzel yazıyorsunuz. Teşekkürler. Umarız ki kimse işinden olmadan bu kriz biter.

    Cevapla
  5. 4 sene önce

    Sefa Bey ‘Bozuk bir saat günde iki kez doğru zamanı gösterirmiş’ sözü ne kadar doğru. Bazı meslekdaşlarınız (veya siz onlara ne derseniz deyin) bugüne kadar birilerin hakkında tüm yazıp çizdiklerini unutmuşcasına yine oturmuşlar aynı birilerinin kucağına kamuoyu algısı yaratarak adeta onların kalemşörlüğünü yapıyor. Söz konusu bu yalan haberler liyakatsiz kişilerin bir araya gelerek oluşturmaya çalıştığı Algı Operasyonundan başka bir şey değil. Sadece günü kurtarmaya yönelik küçük hesaplar peşinde koşan sözüm ona yöneticiler hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.
    Corona sadece Türkiye’yi değil tüm dünya havacılığını vurdu. Ancak bir çok havayolu yöneticisi uzun vadeli B veya C planlarını çok önceden yaparak bunları çalışanlarına bildirdi. Ülkeler kendi havayollarına ve çalışanlarına gerçek anlamda destek verdi. Elimde pilot olsun, kimseyi işten çıkartmıyayım ama onları karın tokluğuna uçurmaya devam edeyim kafası ile bir bayrak taşıyıcı şirket yönetilemez.

    Cevapla
  6. 4 sene önce

    zamanında hakkını aramış tepkisini koymuş pilotlarla arada makas açılmışmış siz arkadaşlarınız atılırken kafanızı kedi kumuna gömdünüz hiçbirşey yok gibi eğlendiniz bu hayatta kendi hakkını arayamayan adamın makasıda açılır çatalıda herşeyinide elinden alırlar biz cabriolarla gezeriz rezidanslarda yaşarız sizde eve bi kalıp peynir alırken bile kara kara düşünürsünüz bu kafalarla

    Cevapla
  7. 4 sene önce

    Yok teknisyen yok pilot yok fo, hepinizin ben a….yım. Adam gibi bir olun da önce şuan ki hakkınızı, zamanı gelirsede yetmeyen ekonominizi kurtarın.

    Cevapla
  8. 4 sene önce

    Arkadaşlar, pilotları aşağı çekmek isteyen yok. Söylediğimiz fedakarlık çok alandan olması gerektiği. Bu süreç bittiğinde de adaletli maaşların olması. Her koyun kendi bacağından asılır diyenler, bir gün kendi bacağından asılır, kurtlar sofrasında lokma olursunuz. Sizin çelik çomak sendikalarına bizleri mecbur bırakanlar sizinle neler yapmaz, bir düşünün. Herkesin bir olması gerekir, yoksa başkalarının insiyatifinde maaşlara devam

    Cevapla
  9. 4 sene önce

    İşte ben de onu diyorum..Teknisyen zor yetişiyor ve yeri inkar edilemez.. o yüzden kendi sendikana karşı böyle cesur olmadıkça başkasını aşağı çekmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Önce yanyana gelip hakkınızı arayın sonra başkasına karışın. Yada çelik çomak oynamaya devam..

    Cevapla
  10. Malum zat ne milletvekili olabilir, ne Thy yonetiminde olabilir boş, yalaka ,sinsi, fitneci insan ya birilerinin tetikcisi yada birilerinin fitnecisi vesselam.

    Cevapla
  11. 4 sene önce

    Abi baslik herkesin dikkatini cekiyor yaziya girdiginde ilk 5 paragraf kendi hayatinizdan parcalar sonra ki 5 paragraf diger siteye laf cakma diger 5 paragraf eski haberlere gonderme. Haber basligina ulasmak icin iki sayfa yazi okumak gerekiyor. Yazdiklariniz sikici veya alakasiz degil ama bu ortamda herkes once haber basliginizla ilgili haberi okumak istiyor. Bu nedenle diger yazdiklarinizi okumadan geciyorum. Yazdiklariniz guzel seyler kendi hayatiniz gecmisiniz ve diger siteyle olanlar okumak guzel ama su ortamda herkes isinin gelecegi ilgili haberleri okumak istiyor.

    Cevapla
    • Yazar 4 sene önce

      Aslında orada anlatılmak istenen pandemiden herkesin kendi boyutunda etkilendiği. Kısaca bu pandemi herkesi olduğu gibi benide bir şekilde mağdur edecektir. Önemli olan bu süreci en az zararla atlatabilmek olmalı. O giriş kısmı aslında bir mesaj. Bir başka anlatım şekli ile arabanızı çarptınız diyelim. Sıfır gibi yaptırtsanız bile hasarlı olarak tespit edildiğinden satışta bir miktar değer kaybına uğrayacaktır. Pandemi sürecinde rakamsal bir kayıp olmayıp aynı maaş bile alınsa ülkemizdeki enflasyon kontrol edilemezse (ki edilemeyecek gibi görünüyor) yine bir zarar söz konusu olabilir

      Cevapla
  12. 4 sene önce

    Sefa abi kusura bakmada seninde diger yayın organından tek farkın sen ürkütmeden yapıyosun.

    Cevapla
  13. 4 sene önce

    Havacılık bir ekosistemdir. Yerde oturan ve üretici tavsiyelerini kontrol eden , süreç geliştirmeye çalışan mühendis de , eli anahtar tutan / uçakların arızalarını gideren yetkili teknisyenler de, güvenli bir uçuş / müşteri memnuniyeti sağlayan kabin ekibi de, uçağın güvenli şekilde sefer yapmasını sağlayan kokpit ekibi de ayrı ayrı değerlidir . Kendini değersiz hisseden herkes pilot olmaya kalkarsa sen de ol diyen gerzekler ilk işsiz kalacaklar olur. Yeni gelen ucuzdur, senyorite problemi yaratmaz, bir de eğitimi şirketten aldıysa on sene ağzını açmadan uçar. Hele şirket içinde öğütülmüş bir birimden geliyorsa tadına doyum olmaz.
    Kendi kadrolarınızı başkalarıyla doldurmak yerine herkesin kutlu olduğu bir yerde çalışmanın keyfine varırsınız umarım.

    Cevapla
  14. 4 sene önce

    Bugün ülkeye gelen müşteri uçakları Çin’de Hindistan’da Pakistan’da bakım yaptırmak istemeyip Almanya veya Fransa’ya da o kadar para odemek istemediği için geliyor. Yarın adam arada fark kalmayınca Pakistan’da yaptirir geçer bakımını.
    Ama bayrak taşıyıcı şirketimiz ne yapacak beni asıl üzen konu. Aşağıda bir arkadaş çok doğru yazmış. Gümüşü parlatsan da altın olmaz. Uçakta baş üstü panel harici bir şeye dokunamayan, walk around check yaparken wheel assyden fırlayacak bir boltla daha eğitim borcunu ödemeden hakkın rahmetine kavuşacağını bilmeden pervasızca lastik brake unit kontrolü yapan , lav A inopken melde lav A yazmıyor gidebiliriz o zaman diyen arkadaşlar da gönül rahatlığıyla ucuz (sadece fiyat olarak değil) bakım yapılan uçaklarla uçarlar.

    Cevapla
  15. 4 sene önce

    Çalışanların birbirine böyle düşman gibi baktığı yerde yöneticiye gerek yok. Sistem kendiliğinden herkesin kazanımını aşağı çeker.
    Benim meslek seçimi yaptığım zaman 1500 dolar civarında bir para ile ise başlanıp 5 sene tecrübeli onaylayıcı bir personel olunca 3000 dolar artı görev ücreti alınıyordu.
    Bu şartlar ülke ortalamasına bakınca orta gelir seviyesine denk geliyordu. Ve o ailelerin çocukları aldıkları eğitimi böyle bir işe girerek degerlendiriyordu.
    Şu anda bu paraya nasıl bir personel alındığını benim irdelememe gerek yok. Göz var izan var.
    Bir işin saygınlığı çok kolay bitirilir. Ama çok kolay tekrar kazanılmaz.

    Cevapla
  16. B ve C planlari diyerek en az diger yayin organi kadar spekulasyon yapmis oluyordunuz ne yazik ki. Sektorun sadece 5N 1K’dan bu kadar uzak haber anlayisina sahip iki kanaldan haber alabiliyor olmasi ne yazik.

    Cevapla
  17. 4 sene önce

    Yani pilotlarla teknisyenler arasındaki makas bukadar açık olması ne kadar doğru…

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Teknik pilot bir bitmediniz baska sirket mi yok Pilot arkadaslar mi belirliyor teknisyen maasini yahu az karakter az edep ya…

      Cevapla
  18. 4 sene önce

    Havais yonetimiyle yapilacak ve personel maaslarina vurulacak neşter sadece personele ozelliklede kokpit ve kabin ekiplerine vurulursa sendika aidatinda oynama olmaz ve anlasmanin ucu açık birakilirsa geri dönüşünde ise son donemde gasp edilen haklarin iadesi mesaji verilmez ise seyreyleyin siz cümbüşü.

    Cevapla
  19. 4 sene önce

    Adalet nickli arkadaş şaka yapmış herhalde?! Kabin amiri ile yeni başlayan FO bir mi? Tabii ki pilot daha fazla alacak. 2 yıl eğitim, psikomotor sınavları, yabancı dil sınavlarını geçerek pilot olduk. Qatar Airways’te yılların kabin amiri anca 3 bin dolar alıyor, FO ise 10-12 bin dolar maaş alıyor. Durum Emirates, Etihad için de farklı değil. Pilot maaşı diye diye bir hal oldunuz. Kıskanıyorsan sen de ol.

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Eyvallah ,araplarda ki kabin ve kokpit maaş uygulaması doğrudur .teknisyen maaşları ise fo ile aynıdır. Bunuda yaz .

      Cevapla
  20. 4 sene önce

    Pilotlar ve yöneticiler, maaşlarından feragat edip adil bir şekilde maaş almalıdır. Nerede o eski 1-7 oranı. Şirkette en az alan ile en çok alan arasındaki fark çok fazla. Kimse onların pastadan bu kadar fazla almasını sorgulamadı senelerce. Fedakarlığı yapacaklar da ilk onlar olmalı. Hiç bir yerde yeni F/O , asgari ücretin 15 katını almaz. Yetkili teknisyen yada Kabin amiri , yeni başlayan bir F/O kadar alamıyor, yazık!!

    Cevapla
    • 4 sene önce

      O yeni FO larin arasinda muhendisinden,doktoruna,akademisyeninden,yonetcisine kimler var biliyor musun sen? Cogumuz zaten cok iyi sartlarda calisirken yeni bir arayisla kariyerimizde kumar oynayarak ve en iyi ihtimalle 100.000€ harcayarak giriyoruz bu ise. Gumusu ne kadar parlatirsan parlat altin olmaz. O yuzden kokpit maasini diger birimlerle kiyaslayip durmayin artik.Dunyanin hicbir yerinde pilot maasi asgari ucrete gore belirlenmez…

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Benim aldığım eğitimin ve yaptığım işin zorluğu ve sorumluluğu teknisyenin veya kabin amiri’nin yaptığı işin zorluğu’ndan çok daha fazla. Tüm dünyada havacılık’da F/O maaşları teknisyen ve kabin amirin’den çok daha fazladır. Eğer kesinti yapılacaksa yöneticiler ve yer personellerinin maaşlarından kesinti yapılmalı, uçucu ekiplere dokunulmamalı. Eğer dokunulursa pilotlar bu günlerde kendilerine yapılanları unutmaz ve zamanı geldiğinde tüm bunların bedelini şirketlere ödettirir. Ondan sonra her zamankinden daha fazla fellik fellik pilot ararsınız. Yurt dışına gitmememiz için %40-50 zamlarla kapımızı çaldığınızda bizde eski defterleri karıştırmasını biliriz :)

      Cevapla
    • 4 sene önce

      5 yıllık foyum asgari ücretin 15 katını hiç alamadım bu zamana kadar bilmeden yazıyorsunuz.

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Kendi maaşının düşük olduğu olasılığı aklına gelmiyor mu?. Başkalarının maaşını düşürmek için gösterdiğin gayreti kendi hakkın için göstermeye ne dersin? Cesaret gösterme zamanı en arkalarda suspus oturup başkasını yargılarken adalet dağıtıyorsunuz. Kolay iş biz de yapalım..

      Cevapla
      • 4 sene önce

        Sizin maaşınızda gözümüz yok, Allah artırsın. Fakat sorun, ortada bir pasta var ve neden siz çoğunu yiyorsunuz? Amerika, Kanada’daki ücretlerle karşılaştırın bakalım oranları. Siz pilotlar tek kendinizi düşünüyorsunuz. Birlikte çalıştığınız kabin memurları, uçağınıza bakan teknisyenler ile aranızda bu kadar uçurum varken nasıl oluyorda bu kadar vurdumduymaz olabiliyorsunuz? Siz eğitime para veriyor olabilirsiniz ama teknisyen bedavadan mı oluyor? Biz 5 sene üniversite okuduk, 3 sene tecrübe, modüller, type eğitimi, mülakatlar, her şey yolunda gitse 8 sene harcamış oluyorsun yetkili teknisyen olmak için. Maaşınızda gözümüz yok, ama bu durumda fekadarlık yapması gereken sizlersiniz. Adaletli bir havacılık adına maaşlarda adaletli olmalı. Aksi takdirde siz paraya boğulurken diğerleri geçim sıkıntısı yaşamaya devam edecektir. Yok benim için sorun yok, ben diğerleri sıkıntı yaşarken lüks evime , lüks arabamla gitmeye devam ederim, alırım %40 zammı, onlar kendilerini düşünsün diyorsan başka

        Cevapla
  21. 4 sene önce

    Büfeci ne yaptığı ne yazdığı belli olmayan felaket tellalı birisi itibar edilen biri değil cumhurbaşkanı ülkenin gözbebeği olan bir kuruma sahip çıkar hevesleri kursağında kalır sizin seviyeli ve birleştirici yazılarınız itibarlı biri olduğunuz için itibar görüyor

    Cevapla
  22. 4 sene önce

    Gerçekçi bir makale seviyeli de. Yavaş yavaş ilerliyor be zamanı iyi değerlendiriyorsunuz. O büfeci herif yangına körükle gidiyor ve hergün seviyesini düşürüyor. Siz aynen devam

    Cevapla
  23. 4 sene önce

    Kısa çalışma ödeneği hükümetin bir lutfu değil, benim onlarca yıldır kesilen işsizlik fonundan karşılanıyor.Yasa Cumhurbaşkanı 3 ay daha uzatabilir diyor.Para benim paramsa bunda söz sahibi niye ben değilim o ayrı bir mevzu ama uzatırsa ne ala uzatmazsa ne ala.Kimse kimseye ulufe dağıtmıyor

    Cevapla
  24. 4 sene önce

    Sefa Bey bu şekilde bir yazı yazıp ihtimalleri böyle açıklamak gerçekten çok daha doğru. Teşekkür ederiz. İnsanları korkuya teşvik etmek yanlış hele ki böyle bir kriz ortamında. İnsanlar aidiyetini yitiriyorlar birileri yazılarına fazla beğeni ve yorum alsınlar diye. Fakat gerçeklerden de kaçılmaz. Herkes uçucuları yazıyor ama Teknikte ve diğer iştiraklerde neler olabilir bunları söylemiyorlar. Yazılarınızı severek takip ediyoruz fakat bu konulara da değinirseniz bizi mutlu edersiniz. Saygılar

    Cevapla