featured

KLM'DE MICHELIN YILDIZLI AŞÇILAR

Fark yaratan KLM gökyüzüne Michelin yıldızlı aşçıları çıkardı

KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları, Hollanda’nın ünlü aşçıları ile gökyüzünde Michelin yıldızlı aşçıların hazırladığı özel menüler sunuyor.

 Önümüzdeki yıllarda 100’cü yılını kutlamaya hazırlanan ve kabin içi hizmetlerde fark yaratan KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları, Hollanda’nın ünlü aşçıları ile gökyüzünde Michelin yıldızlı aşçıların hazırladığı özel menüler sunuyor.
 
Ciel Bleu Restoran Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Okura Hotel’de bulunuyor. 2008 ve 2005-2007 yıllarında iki Michelin yıldızı aldı. Gault Millau tarafından 20 puan üzerinden 17.0 puan alarak ödüllendirildi. Ciel Bleu, Alliance Gastronomique Néerlandaise üyesidir. 23’cü katında yer aldığı için adı “Ciel Bleu” (Blue Sky) Mavi Gökyüzü olarak konuldu.
Gökyüzüne Michelin yıldızlarını taşıyan ilk havayolu olan KLM’in Avrupa uçuşlarında Business yolcularının menüsünü Hollanda’nın 2 Michelin yıldızlı ünlü şefi Onno Kokmeijer hazırlıyor.
Amsterdam’da Okura Otel’de bulunan ünlü restoran Ciel Bleu’nun mutfak şefi ve KLM’in Michelin yıldızlı mutfak şefleri Onno Kokmeijer ile yardımcısı Arjan Speelman İstanbul’a gelirken uçakta yolculara hazırladıkları özel menüyü sundular.
 
UÇAN HOLLANDALI ESANESİNDEN UÇAK AŞÇIYA
Flying Dutchman ya da Uçan Hollandalı denizci efsanesini çağrıştırarak gibi bu kez “Uçan Yıldızlı Aşçı”yı gündeme getiren KLM gökyüzüne Hollanda mutfağının efsane aşçı yıldızlarını çıkardı. Uçan Hollandalı efsanesi ise şöyle:
Doğunun zenginliğini sömüren Hollanda gemilerinden bir geminin efsanesidir. Van Der Decken’ (Davy Jones)ın kaptanlığını yaptığı ‘Uçan Hollandalı’ mola vermek için Ümit Burnu’na yönelir fakat gelen fırtına bulutlarını fark etmezler ve limana doğru ilerlerler . Bölge kayalıktır. Fırtına çıkınca gemi kayalara çarpıp alabora olurken Van Der Decken ”Ne pahasına olursa olsun Ümit Burnu’nu geçeceğim” der, ancak gemi batar ve tabii ki bu sözü gerçekleşmez.
Fakat bölgedeki insanların bazıları birkaç fırtınada bu gemiyi gördüklerini söylemişlerdir ve bu efsane dilden dile yayılmıştır. Ardından Uçan Hollandalı bir efsane olarak tarihteki yerini almıştır.
 
İSTANBUL’DA TÜRK MUTFAĞININ LEZZETLERİNİ TATTILAR
Uçaktan iner inmez ayaklarının tozuyla Kadıköy’de Anadolu mutfağının otantik lezzetlerinin bulunduğu Çiya Restoran’a giden ünlü aşçılar ve KLM ekibi sunulan lezzetlere doyamadılar. Hollanda’nın 2 Michelin yıldızlı ünlü şefi Onno Kokmeijer “Menülerimize Türk mutfağından lezzetler katacağız” dediler.
Yemekge KLM’in Akdeniz Bölgesi Genel Müdürü Stefan Tolga Gümüşeli ve Pazarlama, İletişim Sorumlusu Yunus Buran’da katıldı. Mutfak şefleri Onno Kokmeijer ile eşi Burzin Dağlı ve yardımcısı Arjan Speelman ‘ın yer aldığı yemekte Hotel Okura Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Saskia van de Sanden, KLM Basın Ofisi’ndn Robbert Valduizen bulundu. Çiya restoran yönetimi ise menülerinde yer alan tüm lezzetleri sunarak konuklarını hayran bıraktı.
 
TÜRK KIZI İLE EVLİ MİCHELİN YILDIZLI DAMAT
Hollanda’da aynı restoranda birlikte çalıştıkları Türk kızı Burçin Dağlı ile evli bulunan Onno Kokmeijer “Eşimin ailesi Konyalı. Onun annesinin yaptığı yemekler çok güzel özellikle mantı ve sigara böreğine doyamıyorum. Benim gönlümün yıldızları eşimin annesidir” dedi.
Yardımcısı Arjan Speelman ile birlikte KLM havayollarının Avrupa ve uzun uçuş yolcuları için ogle ve akşam menüleri geliştirdiklerini belirterek “Yaz ve kış uçuşları için farklı menüler oluşturduk. Dünya mutfaklarından hazırladığımız menülerle yolculara farklı bir hizmet sunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE’NİN ÇİÇEK BAMYASI HOLLANDA’DA
Burçin Dağlı, eşi Onno Kokmeijer ile 5 yıldır evli olduklarını belirterek şunları anlattı: “ Ailem ile Hollanda’da yaşıyoruz. Eşimle sık sık Türkiye’ye geliyoruz. Annem Ermenekli, babam Cihanbeyli. Babam bir süre aşçılık yaptı. Annemin köyüne gittiğimiz zaman Onno, doğal lezzetleri tadıyor. Restoranda hazırladığı bir çok yemeğe Türkiye’nin lezetlerini katıyor. Annemin çiçek bamyası ile yaptığı yemeklere bayıldı. Hollanda’daki yemeklere Türkiye’nin çiçek bamyasını kattı ve müşterileri çok beğeniyor” dedi. (Turkiyeturizm.com)

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir