featured

Uçak üretici firmalarının ne kadar pazar payları var? Comac ve Mitsubishi'de pazarda

Aşağıdaki tabloda 2014 yılında hizmette olan uçakların koltuk sayısına göre pazar payları yer alıyor. Airİnsight sitesinin hazırlamış olduğu tabloda, günümüzde hayatta olmayan uçak üreticileri N/A olarak belirtilmiş. Eski Sovyetler Birliği’nin uçak üreticileri ise CİS adı altında toplanmış. McDonell Douglas’ ın Boeing tarafından satın alınıp yok olması, Lockheed Martin’in sivil uçak üretiminden çekilmesi geniş gövdeli (226 koltuk kapasitesi ve üstü) uçak pazarının sadece Boeing ve Airbus’a kalmasına sebep olurken, bölgesel havacılık pazar payında (110 koltuk kapasitesi ve altı) gerek Çin’li COMAC’ın, gerekse Japon Mitsubishi’nin yakında pazara girmesi ile rekabet artacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 sene önce

    Çin’li COMAC’ın, gerekse Japon Mitsubishi piyasa girmesiyle hic bir sey degismeyecek. Rekabete bile etki yapmayacak. Airbus ve Boeing duopolisi o kadar buyuk ki yakin gelecekte yeni bir ucak ureticisi bu duopolinin arasina girmesi olanakli gozukmuyor. Marjinalde kalacaklar yeni gelen ureticiler. Iste S. Inan beyin de soylemek istedigi sanirim bu. Ya haber, ceviri yapin. Ya da yorum(Veya habere yorum). Ancak yorum yapabilmek icin konuya hakim olmak gerekiyor. Kac keredir bu kardesimizin yorumlari gercekle hic alakasi olmuyor. Yani yorum yapacak duzeyde degil.

    Cevapla
    • Yönetici 9 sene önce

      Haberi yorumlarken COMAC ve Mitsubishi’nin piyasaya girmesi ile BÖLGESEL uçak pazarında rekabetin artacağına değinmiştim, sanırım gözünüzden kaçmış yada benim Airbus ve Boeing’in BÖLGESEL uçak pazarında duopol olacak modellerinden haberim yok :) Şaka bir yana, Asya kıtasında bölgesel taşımacılık yapan bir çok havayolu şirketi var. COMAC’ın sadece Çin pazarında dahi yeterli uçak satacağını (COMAC ARJ21 modelinden bahsediyorum) düşünüyorum, Mitsubishi’nin Japon markası olarak dünya piyasasında imaj problemi yaşamayacağıda ayrı bir gerçek. Selamlar… Tuğrul Özalp

      Cevapla