featured

Kayıp Malezya uçağı bulundu mu?

John Guo adlı bir jeolog, Kamboçya ormanındaki ağaçların bir kısmındaki görülen ‘ezilmelere’ dayanarak Google Maps’te kayıp Malezya Havayolları MH370 bulduğunu iddia etti.

Malezya yolcu uçağı MH370, 239 yolcusu ve mürettebatıyla birlikte 2014 yılında Pekin’e gitmek üzere Kuala Lumpur’dan ayrıldıktan sonra ortadan kaybolmuştu.
Aylar boyu arama çalışmaları devam etmiş ancak hiçbir sonuç alınamamıştı.
Ancak jeolog John Guo, Google Maps’te 600 metrelik ezilmiş ağaçların yerini tespit etmesinin ardından kayıp uçağı ‘bulduğuna’ inanıyor.

Guo, bu bölgenin de yaklaşık 45 metre genişliğinde olduğuna inanıyor.

İddia edilen  görüntü, ilk olarak Google Maps uzmanı Ian Wilson tarafından işaret edilmişti. Guo, ise, uçağın arkasındaki ormanlık alan ve ezilmelere bakarak nasıl düştüğüne dair de bulunulabileceğini belirtiyor.

Havacılık Güvenliği Ağı ise bu iddiaları reddetti ve “bölge, uçağın geçtiği bir alan değil. Google Maps’te yakaladıkları görüntünün o sırada oradan geçen normal bir uçak olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Ancak Guo, bu teoriyi reddederek kanıtlarında iddialı olduğunu belirtti.

Onlarca komplo teorisinin üretildiği uçak hakkında ise çok az sayıda bilgi bulunuyor. Uçağın bazı parçalarının Hint Okyanusu çevresindeki ada karalarına vurmasıyla düştüğü kesinleşse de uçağın nereye ve nasıl düştüğü hala bilinmiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir