featured

Kadri Samsunlu: Küresel Havacılık Sektörünü Yeniden Tanımlıyor

 

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ kadri samsunlu roportaj 1 scaledİstanbul Havalimanı (iGA) CEO’su Kadri Samsunlu, havacılık sektörü hakkında Forbes Middle East ile yaptığı röportaj…

Dünyanın herhangi bir yerine ulaşımı sorunsuz hale getiren bir şehir varsa, o da üç kıtaya ve 120’den fazla destinasyona sadece üç saatlik bir uçuşla ulaşabilen İstanbul’dur. 8 milyar Euro’luk ilk faz tamamlandı. Önümüzde 3 faz daha olacak. Tümü gerçekleştiğinde 10.2 milyar euroluk yatırım bitmiş olacak.

İstanbul Büyük Havalimanı (iGA), iki yıl üst üste Avrupa’nın lider havalimanı oldu. İGA CEO’su Kadri Samsunlu, havalimanını küresel havacılık sektörüne yaptığı katkılardan dolayı ‘küresel bir varlık’ olarak nitelendiriyor.  Kadri Samsunlu “Havaalanı 76 milyon m2 arazi üzerine kurulu ve şu anda %50’sini kullanıyoruz. Projemizin sadece ilk etabını tamamladık ve üç fazlı bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Mevcut kapasitemiz 90 milyon yolcu. Tüm bu yatırımları tamamladığımızda kapasitemiz 200 milyon yolcuya çıkacak. diyerek geleceği de şimdiden planlamış görünüyor.”

Havacılığa avangard yaklaşımıyla havalimanı, oldukça lüks bir genel havacılık terminali inşa ediyor. “Pandemiden sonra özel jetlere olan ilginin arttığını fark edildi.. Bundan sonra, Havacılığın geleceği daha kişiselleştirilmiş yolculuklara odaklanacak gibi görünüyor.

Samsunlu; Önümüzdeki 12 aylık yatırımımızda buna odaklanılacak. diye açıklıyor. Bu girişimin bir parçası olarak havalimanı, hizmetlerinin önemli bir parçası olarak biyometrik sistemleri kullanıyorlar. Havaalanı, Skytrax havaalanında yalnızca bir terminal olarak değil, yolcuları COVID-19’dan koruma konusundaki titiz önlemleriyle de beş yıldıza sahip. Havaalanını solarize etmek, şirket için bir başka acil hedeftir. Bu arada, artan otel taleplerine yanıt olarak havalimanı, terminallerinde genişletme çalışmaları yapılıyor ve 450 odalı mevcut oteline ek olarak 400 yeni oda inşa ediyor.

Türkiye’nin büyük havalimanlarının ortalama 10 yıllık olması, ülkenin ulaşım sektöründe lider bir ülke olma tutkusunu haklı çıkarıyor. Samsunlu, “Agresif büyüyen bir amiral gemimiz var ve çok ihtiyatlı bir yönetimimiz var.

Gelecekte 200 milyon yolcu kapasiteli dünyanın önde gelen havalimanlarından biri olacağımız için yatırımcılar bizimle ortak olmalı” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 sene önce

    Kadri Samsunlu’nun projedeki saçmalıkları nasıl savunduğunu ve hiçbir hatayı kabul etmediğini üzülerek gördüm. Havalimanındaki sorunlar bir şekilde çözülmeli.

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    IGA CEO’su Kadri Samsunlunun verdiği bu beyanat ilginç ama bende bazı soru işaretleri de uyandırdı. Burada uzun uzadıya yazmaktansa, bunları belirttiğim ve bir Forum’a yolladığım mesajın linkini aşağıda paylaşıyorum.  Bkz.: http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=8765763#8765763 İlgilenenler bu mesaj ve arkasından gelen diğer mesajlara bakabilirler. 

    Cevapla