featured

Kaçırılan Uçağın Kara Kutusu Bulundu

Horizon Air’e ait  Bombardier Q400 tipi uçağın kara kutusu bulundu. Seattle Havalimanı çalışanı tarafından kaçırıldıktan sonra çakılan uçağın 30 mt.lik bir dizi ağacı geçtikten sonra düştüğü tesbit edildi.
‘Parçalar elle tutulabilecek kadar küçük, kanat bölümü gibi bazı büyük bölümler haricinde bir uçak olduğu düşünülemez” diyen Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu (NTSB) “küçük bölümler bile bir uçağa benzemiyor” ifadesini kullandı.
Araştırmacılar tarafından intihar olarak nitelendirilen Russell’ın eylemi, 76 kişilik uçağı bakım alanından aldıktan sonra kaçırmaktı.. Pilot lisansı yoktu. Evli ve 29 yaşındaki Russel’ın kontrol kulesi ile konuşmaları ruh halini gösteriyordu.
NTSB araştırmacıları, gelecek hafta ipuçlarına ait verileri analiz etmek için kaydediciyi Washington DC’ye gönderecekler.
Yetkililer terörle ilgili herhangi bir bağlantıyı reddetti ve Russell’ın tek başına uçtuğunu belirledi.  Russell’ın uçağını F-15’ler düşürmedi. Russell’ın 2015 yılından beri çalıştığı Alaska Havayolları’nın bir kuruluşu olan Horizon’daki görevi, uçağı çekme, kargo, valizlerin yüklemesi-boşaltılması ve uçağın temizlenmesiydi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir