KAAN P1 yavaş taksi testini başarıyla tamamladı

KAAN P1 yavaş taksi testini başarıyla tamamladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak KAAN’ın P1 olarak adlandırılan yeni prototipinin yavaş taksi testlerine ait görüntüleri paylaştı. Nihai boyası henüz uygulanmayan uçak, uçuş öncesi yer testleri kapsamında pistte ilerleyerek yavaş taksi testini başarıyla tamamladı.

Gerçekleştirilen testle birlikte KAAN P1, ilk uçuşuna bir adım daha yaklaştı. Uçağın gerekli yer ve sistem kontrollerinin tamamlanmasının ardından uçuş testlerine başlaması planlanıyor.

İlk uçuşu P0 prototipi gerçekleştirdi

KAAN programı kapsamındaki ilk uçuş, P0 olarak adlandırılan gösterim prototipiyle 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi. TUSAŞ tarafından geliştirilen uçak, Ankara’da gerçekleştirdiği uçuşla KAAN programının ilk uçuş aşamasını başarıyla tamamladı.

P1 prototipi ise P0’dan sonra üretilen ve KAAN’ın test ve geliştirme çalışmalarında kullanılacak yeni uçuş prototipi olarak öne çıkıyor.

P2 prototipi de uçuşlara katılacak

P1 prototipinin ilk uçuşunun ardından P2 olarak adlandırılan diğer prototipin de önümüzdeki birkaç ay içerisinde uçuş testlerine başlaması planlanıyor. Böylece KAAN’ın test süreci birden fazla prototiple sürdürülecek.

KAAN’da F110 motorları kullanılıyor

KAAN’ın ilk prototiplerinde ABD merkezli GE Aerospace tarafından üretilen F110-GE-129 motorları kullanılıyor. Çift motorlu olarak geliştirilen KAAN’ın uçuş ve yer testleri bu motorlarla yürütülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 14 saat önce

    KAAN P1 yavaş taksi testini başarıyla tamamlamış. Tebrikler. Kutlu olsun.

    Cevapla
  2. 6 saat önce

    motoru abd nin 60 yillik motoru 4.nesil bir ucak uretilebilirse

    Cevapla