featured

İtalya’da Agusta Koala AW119 tipi helikopter kayboldu

 

İtalya’nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasında içinde 7 kişinin bulunduğu özel bir helikopter kayıplara karıştı. İtalyan pilotun kullandığı helikopterdeki yolculardan 4’ünün Türk, 2’sinin de Lübnanlı olduğu tahmin ediliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, sabah saatlerinde Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı‘ndan havalanan Agusta Koala AW119 tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu açıklandı.  Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde sürdüğü ifade edildi. Haberde, helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4’ünün Türk, 2’sinin de Lübnanlı olabileceği kaydedildi.

Hava koşulları arama kurtarma için olumsuz

Helikopterle radar teması kaybolduktan sonra başlayan arama kurtarma çalışmalarının gece saatlerinde durduruldu.  Yerel halkın verdiği bilgiye göre, hava koşullarının olumsuz olduğu da aktarıldı.

Roto Cart’ın müşterilerini taşıyor

Helikopterin hijyen ve ev temizlik ürünleri üreticisi Roto Cart isimli bir firmanın müşterilerini fabrikaya taşıma hizmeti verdiği basına yansıyan haberler arasında yer aldı.

“Düşmediğine eminiz”

Firmanın yöneticisi Giuliano Gelain, ANSA’ya yaptığı açıklamada, helikopterin düşmediğine emin olduklarını çünkü helikopterde buna yönelik sinyal verici bulunduğunu ama böyle bir sinyalin hiç gelmediğini dile getirdi. Gelain, söz konusu helikopterin günde 2 kez tesislere müşterileri getirip götürdüğünü belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir