featured

İranAir'e neler oluyor ?

İranAir’e ait Airbus A300-600 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’na salı günü saat 22.37’de acil iniş yaptı. Sabah saatlerinde de Viyana Havalimanı’na da acil iniş yapan uçak bir günde iki kez acil iniş yapmış oldu.

Stockholm Havalimanı’ndan sabah saatlerinde 244 yolcusunu alarak İran’ın başkenti Tahran gitmek üzere havalanan İranAir”in Airbus A300-600 tipi EP-IBD kuyruk tescilli uçağı Avusturya hava sahası üzerinde iken teknik arıza nedeniyle Viyana Havalimanı’na acil iniş yaptı. Burada arızası giderilen uçak tekrar havalandı. Türk hava sahasına giren uçağın bu defa sol motorunda elektrik arıza meydana geldi.
Bu durum nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen uçağın kaptan pilotu acil iniş izni istedi. Uçak saat 22.37’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na sorunsuz şekilde indi. Yolcular terminale alınırken İranAir yetkilileri ,“Yolcularımıza yeni uçak tahsis ettik. 3 sonra İran’dan gelecek. Uçakta teknik ekipte gelecek” dedi.
Bu arada 3 günde İranAir’in Airbus A300-600 tipi EP-IBD kuyruk tescilli uçağı 4 kez acil iniş yaptığı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bu ucaklar cok eskidi, umarim tatsiz herhangi bir olayla karsilasmadan kalkan ambargo ile birlikte filodan cikarirlar. Bakarsiniz Kizildeniz’e batirip turizmi canlandirirlar :)

    Cevapla