featured

Irak Havayolları AB ve İngiltere uçuşlarına devam edecek

Irak Hava Yolları, Slovakya Air Explore şirketinden ıslak kiralanan bir B737-800 kullanarak Aralık 2020’de Avrupa Birliği (Almanya ve Danimarka) ve İngiltere Birleşik Krallık’a seferleri yeniden başlatacak.

Air Iraqi’nin Almanya temsilcisi Balsam Al-Samer, Irak Haber Ajansı’na verdiği demeçte, “Almanya’dan dört uçuş, biri Kopenhag Kastrup’a ve diğeri Londra’dan olmak üzere uçuş başlatmak için Air Explore ile bir sözleşme imzaladık” dedi.

Irak Havayolları, Irak devletine ait uçakların emniyet ve güvenlik gözetimi konusundaki endişeleri nedeniyle 2015’ten beri Avrupa Birliği’nin kara listesinde (EASA Black List) yer alıyor. Bu yasak, AB tarafından onaylı havayollarından ıslak kiralanan uçaklarla gerçekleştirilen hizmetleri etkilemiyor.

Yasağa rağmen, Irak Hava Yolları 2017’de Bağdat ve Erbil’den Almanya operasyonlarına yeniden başladı ve Şubat 2020’de COVID-19 salgını başlangıcına kadar devam etti. Al Arabiya, aslında bunun “uçağın uçurulması, bakımı ve denetlenmesi sorumluluğunu AtlasGlobal’a (İstanbul) ait bir kiralama anlaşması” olduğunu bildirdi.

Slovakya Air Explore şirketi yedi adet B737-800 çalıştırıyor. Slovak ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance & Insurance) şirketi, geçmişte de uçağını Irak Hava Yolları’na wet-leasing ile kiralamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 sene önce

    lütfen bazı kelimeleri çevirmeye çalışmayın komik oluyor

    Cevapla