Türk Hava Yolları

IndiGo, Türk Hava Yolları ile Codeshare’in Genişletilmesini İstiyor

Geçtiğimiz ay Delhi ve İstanbul arasındaki uçuşlarda Türk Hava Yolları’ndan wet-lease olarak kiraladığı bir Boeing 777’yi kullanmaya başlamasının ardından IndiGo, Türk Hava Yolları ile ortaklık kurarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ortak uçuş bağlantılarını genişletmeyi düşündüğünü açıkladı.

IndiGo ilk kez bir Boeing uçağını wet-lease olarak kiralaması oldu. Geçtiğimiz haftada aynı rotada kullanılmak üzere iki uçağın daha wet lease olarak kiralanması için sivil havacılık bakanlığından onay aldığını doğruladı.

Ortak uçuş ağının genişletilmesi

Havayolu şirketinin ana odak noktasının Türk Hava Yolları ile ortaklığını büyütmek olduğunu ve bu sayede yolcuların Kuzey Amerika uçuşlarına bağlanabileceğini bildirdi.

“Şu anda hedefimiz, gerekli başvuru ve onay sürecinin ardından Türk Hava Yolları ile ortaklığımız aracılığıyla ABD ve Kanada’ya kod paylaşımı bağlantısı sağlamaktır.”

Kod paylaşımı, bir havayolu şirketinin yolcularını ortak taşıyıcılarda rezerve etmesine olanak tanıyarak şu anda hizmet vermediği destinasyonlara sorunsuz bir seyahat deneyimi sağlıyor.

Hint haber dergisi Outlook’a göre havayolu ayrıca planının daha geniş bir ağa erişim sunacak ikram hizmetlerini de içerdiğini yazdı.

Havayolu şirketi, “Müşterilerimizin daha yeni coğrafyalara yönelik hava yolculuğu taleplerini karşılamak için sürekli olarak fırsatları araştırıyoruz” denildi.

Islak kiralama

Wet lease düzenlemeleri, uçakların operasyonel mürettebat ve mühendislerle birlikte kiralanmasına olanak tanır. Havayollarının, arz kısıtlamalarının üstesinden gelmek ve uçak biletlerinin önemli ölçüde artmamasını sağlamak için genellikle kısa süreler için uçakları wet lease etmelerine izin verilir.

IndiGo CEO’su Pieter Elbers bir röportajında havayolunun geniş gövdeli uçak seçeneğini her zaman açık tuttuğunu ancak spesifik ayrıntıları paylaşmadı.

Elbers, “Önemli bir sipariş defterimiz var. Neredeyse 500 uçak siparişimiz var… Düzenli bir teslimat akışımız var. Odak noktamız ve vurgumuz bu kısımda olacak. IndiGo’nun operasyon yelpazesini daha da genişletecek XLRs siparişimiz var.” açıklamasında bulundu.

Boeing’den uçak almayı düşünüyor musunuz?

Havayolu, Airbus’tan dar gövdeli jetlerin özel alıcısı olmuştu. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, havayolu şirketinin Avrupalı uçak üreticisinden ek uçak sipariş etmeye yakın olduğunu söyledi.

Reuters’a göre, IndiGo’nun filosunu yenilemek için yapılan görüşmeler, Boeing’in 787 Dreamliner ve yükseltilmiş A330neo gibi orta büyüklükteki geniş gövdeli jetleri de içerecek şekilde seçeneklerini genişlettiğini yazdı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada,

“Spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz ve bir güncelleme olduğunda bilgi paylaşacağız” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir