featured

IndiGo, THY’den Boeing 777 uçağını Wet Lease olarak kiralayacak

 

Havacılık, pandemi arkasından şu anda güçlü bir yükseliş yaşıyor ve IndiGo, altı yıllık operasyonların ardından yeni uçaklarını alamadıkları için, ellerindeki kiralık uçakları kiraya verenlere iade edemediler, zor durumda kaldılar.

Airbus dar gövde uçaklarının dünyadaki en büyük müşterisi olan IndiGo, geniş gövdeli uçaklarla kendisine yeni bir yol çizmeğe çalışıyor. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, IndiGo’dan iki düzineden fazla uçak, onları çalıştırmak için gereken motor yedek parçalarının eksikliği nedeniyle ülke genelindeki havalimanlarında yerde kaldığı görüldü.

IndiGo, uluslararası rotalarda konuşlandırmak üzere üç Boeing 777 uçağını ıslak kiralama (wet lease) anlaşmasını sonuçlandırdı. Islak kiralama, uçağı tedarik eden havayolunun, yani Türk Hava Yolları’nın uçağı kendi THY ekibiyle işleteceği ve bakımından sorumlu olacağı anlamına geliyor.

IndiGo, Hindistan’daki yer operasyonlarını yürütecek, bilet satacak ve kendi uçuşu kodunu verecek. Bu uçakların Türk Hava Yolları tarafından IndiGo adına işletildiğini belirtmek için uçağa bunu belirten bir çıkartma koyabilirler. IndiGo, bu uçakları büyük ölçüde Delhi ve Mumbai ile İstanbul arasında kullanmayı planlıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    ucaklar kesin lka lkb lkc

    Cevapla