İGA İstanbul Havalimanı, Avrupa Zirvesinde! Asya-Pasifik Bağlantılarında %23 Artış!

İGA İstanbul Havalimanı, Avrupa Zirvesinde! Asya-Pasifik Bağlantılarında %23 Artış!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Avrupa’daki doğrudan ve dolaylı toplam hava bağlantıları, salgın öncesi seviyelerin %14 altında kalmış durumda. Seyahat kısıtlamaları ve ekonomik belirsizlikler, havacılık sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Jeopolitik Gerilimler ve Yapısal Değişiklikler

Raporda, jeopolitik gerilimler ve havacılık sektöründeki yapısal değişikliklerin havalimanlarının performansına olan etkisi de vurgulandı. Bu durum, havacılık sektöründeki oyuncuların stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine ve havalimanlarının performansını doğrudan etkilemelerine neden oldu.

İGA İstanbul Havalimanı’nın Başarısı

İGA İstanbul Havalimanı, performansını salgın öncesine göre %9 artırarak “doğrudan bağlantı” açısından Avrupa’nın zirvesinde yer aldı. Bu başarı, havalimanının stratejik konumu ve etkin yönetim politikaları sayesinde gerçekleşti.

Orta Doğu ve Asya-Pasifik Bağlantıları

İGA İstanbul Havalimanı, Orta Doğu’ya “en iyi”, Asya-Pasifik’te ise “en iyi ikinci” doğrudan bağlantıya sahip. Bu bağlantılar, geçen yıla kıyasla %23 artırıldı. Özellikle Asya-Pasifik bölgesine olan bağlantılardaki bu artış, bölgenin ekonomik ve ticari potansiyelinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir