featured

Havalimanında yeni dönem başlıyor! Havalimanına girdiğiniz anda artık…

İlk olarak ABD’de hayata geçen yeni sistem sayesinde artık bagajlarınızı verirken bakın ne yapacaksınız?

Delta Havayolları’nın ilk olarak ABD’de havaalanlarında hayata geçirmeyi planladığı yeni sisteme göre yolcular bagajını verirken artık herhangi bir görevlinin yanına uğramasına gerek kalmayacak. Bunun için sadece yüzünüz yeterli olacak! Nasıl mı?

Pasaportunuzu okuttuğunuz check-in kiosk cihazlarıyla benzer mantıkta çalışan yeni sistem sayesinde yolcular sadece yüzlerini kameraya dönerek ve taratarak bagajlarını verebilecek. Bunun için bir görevliyle muhatap olmasına da gerek kalmayacak.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ delta
Delta Havayolları yeni sistemi ilk olarak ABD’de havaalanlarında hayata geçirmeyi planlıyor.

Yeni sistem yolcuların gereksiz zaman kaybını önleyecek

Biyometrik teknolojisi sayesinde kullanıcıların pasaport fotoğrafı ve bilgilerini kullanarak yüzleri tarayacak olan sistem, böylece yolcuların kuyruğa girerek gereksiz zaman kaybına girmesini önleyecek.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ delta havaliman%C4%B1

Şu an için yeni sisteme 600 bin dolarlık bütçe ayıran Delta, ilk olarak Minneapolis-St Paul Uluslararası Havalimanı’na bu sistemi kuracak; ardından sistem başarılı olursa diğer havalimanlarına da bu geçiş sağlanacak.(Hürriyet)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir