featured

HAVALİMANI GÜVENLİĞİ KANSER HASTASI KADINA İŞKENCE DOLU ANLAR YAŞATTI

Hem de tüm mahremiyetini açığa çıkararak ve canını yakarak!
“Hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim”. Bu sözleri söyleyen genç kadın Denise Albert 41 yaşında, 2 çocuk annesi, bir televizyon kanalında görevli ve meme kanseri için kemoterapi görüyor.
Los Angeles’tan New York’a uçuşu öncesinde, havalimanı güvenliği haddini aştı. Tedavisinden dolayı oluşan enfeksiyonlar için çantasında taşıdığı medikal pomatlar ve *Lumpektomi sonrası göğsündeki deliği kapatan metal parça kontrollerde ortaya çıktı.
Daha sonra ayakkabılarını çıkarmasını istediler. Ayaklarında da açık yaralar vardı. Yere basıp mikrop kapmamak için oturması gerektiğini söyledi. İzin verdiler ama tepeden tırnağa her noktayı kontrol ederken baskı uyguladılar.
Başında kemoterapi nedeniyle dökülen saçları yerine taktığı peruk vardı. Onu da çıkarttılar. Hiç böyle görünmemişti, üzüntüden yıkıldı. Bütün bunları neden yapmaları gerektiğini sorduğunda, uçuş öncesi kontrol olduğu söylendi. Ancak, muayeneleri yapan kadın Albert’in göğsüne dokunmaya çalışırken iş çığrından çıktı. Çok acısı vardı. Albert, göğsünün ağrıyor olduğunu söylediğinde dinlemediklerini iddia ediyor. Olaya bir erkek görevli müdahale etti.
Diğer taraftan, Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA) web sitesine göre, memurlar nazik olmalı ve yolcuların hassas bölgelerine dikkat etmeli.
Sonunda polis geldi. Özel bir odaya alınarak daha hafif bir muayene yapılmasına karar verildi. Ama olaylar bitmedi!
Çantalarının hepsi olaysız bir şekilde X-ray ışınlarıyla tarandığı halde,yeniden açılıp kontrol edildi.
Albert’in devamlı şekilde konuk olarak göründüğü New York haber ajansı Pix11’e verdiği demeçte olaylar açığa çıktı. Yetkililer olayı araştırdıklarını söylediler.
*Lumpektomi: göğüsdeki kanserli dokunun cerrahi yöntemle alınması işlemi.
 
https://youtu.be/sYU5tWG41-Q
 
https://youtu.be/82vZJhrx18k?t=34s
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir