featured

Havada tehlikeli yaklaşım! FAA soruşturma başlattı

 

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülkenin en işlek havalimanlarından birinde iki uçak arasındaki aşırı yaklaşımı araştırıyor.

Ajans, bir Cessna 172 ile bir Delta Air Lines uçağının 17 Ağustos’ta Orlando Uluslararası Havalimanı’ndan ayrıldıktan sonra birbirine yakın geçtiğini söyledi.

FAA’dan alınan ön bilgiler, uçakların yatay olarak 500 metre ve dikey olarak 150 metre yakın geldiğini gösteriyor.

Cessna pilotu Malik Clarke, Delta uçağını pistte gördüğünde hava trafik kontrol talimatlarını takip ederek doğuya yöneldiğini söyledi.

Clarke, “Uçağın indiğini düşündük çünkü hava trafik kontrolörlerinin bizi böyle bir duruma sokmasının hiçbir nedeni olmadığını düşündük” dedi.

Clarke, Uçağın kalkış yaptığını görünce hemen sağa döndüm ve yapabildiğim kadar yükseğe tırmandım çünkü Delta’nın Boeing 757’si benim uçtuğum uçaktan çok daha yüksek bir tırmanma oranına sahip.”

Clarke, frekansları yeni değiştirdiğini ve B757 uçağının altından geçtiğinde hava trafik kontrolü ile temas halinde olmadığını söyledi.

Clarke’ın sosyal medyada paylaştığı, kokpitten kaydedilen video, Delta uçağının küçük uçağa çok yakın aşağıdan geçtiğini gösteriyor. FAA, her iki uçağın pilotlarının da diğerini gördüğünü bildirdi.

Hava trafik kontrolünü (ATC) temsil eden birlik olan Ulusal Hava Trafik Kontrolörleri Birliği, FAA’nın devam eden soruşturmaları hakkında yorum yapmadığını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir