featured

Cathay Pacific, 400 öğrenci pilotu işe almayı hedefliyor

 

Cathay’ın Polytechnic Üniversitesi ile yeni pilot kursu, Avustralya’nın Adelaide kentindeki mevcut eğitim programına ekleniyor.

Cathay Pacific Airways , Hong Kong’un beklenen ekonomik toparlanması ve bölgede artan uçuş talebi öncesinde insan gücünü artırma planlarının bir parçası olarak gelecek yılın sonuna kadar 400 öğrenci pilotu işe almayı hedefliyor.

Cathay Pasific, Pazartesi günü Polytechnic Üniversitesi (PolyU) ile Mart ayında yeniden başlayan yeni bir kursta işbirliği yapmak üzere üç yıllık bir anlaşma imzaladı.

Cathay CEO’su Augustus Tang Kin-wing, 400 öğrenci pilotunun gelecek yılın sonuna kadar mezun olduklarında FO olarak havayoluna katılacağını söyledi.

Tang, havayolunun yerel yeteneklere yatırım yapmak istediği için 2025 yılına kadar 1.000’den fazla öğrenci pilotu yetiştirmeyi umduğunu söyledi.

Lantau Adası’ndaki Hong Kong Uluslararası Havalimanı’ndaki Cathay Pacific merkezindeki anlaşmanın imzalanması törenine katılan Ulaştırma ve Lojistik Sekreteri Lam Sai-hung, hükümetin Hong Kong’u bir pilot eğitim merkezi haline getirmek istediğini söyledi.

Lam; “Öğrenci pilot eğitim programı yalnızca Hong Kong için daha fazla pilot yetiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda havacılık teorisi kurslarının ilk kez yerel bir kurum tarafından öğretileceğini de işaret ediyor” dedi.

Kurs Mart ayında yeniden başladı ve ilk 24 öğrenci ile Ekim ayında uçuş eğitimine başlayacak.

Cathay Pacific Airways, yaklaşık 5 milyar Hong Kong doları zarar açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir