featured

Havacılıkta Çalıştıracak Eleman Bulamıyoruz

Bakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada havacılıkta çalıştıracak uzaman bulamadıklarını ifade etti.

“SİVİL HAVACILIKTA ELEMAN NİYE ARTMIYOR?”
Sivil havacılık alanında Türkiye’nin yaklaşık 700 uzmana ihtiyaç duyduğunu ancak bu alanda ciddi bir açık olduğunu vurgulayan Bakan, “Sivil Havacılıkta  olması gerekenin çok gerisindeyiz. Uzman sayısının 1000 olması gerekiyor, 300’lerdeyiz. Niye artmıyor? Çünkü cazip bulunmuyor. Eleman bulmakta zorlanıyoruz.” dedi.
“BU AYIP BİZE YETER!”
Bakan’ın ikinci eleştirisi ise komisyon toplantısına katılmak üzere Bakanlıktan gelen bürokratların arasında kadınların bulunmaması oldu. Muhalefetin “erkek egemen Bakanlık” sözlerine  şu ifadelerle hak verdi:
“Bu ayıp da bize yeter diyorsunuz… Aslında bayanlar var ama genel müdür seviyesinde… Funda hanım var… Yok mu… Nezakete uymamışlar demek….”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. 8 sene önce

    En basta sunu söylemem gerekiyor biz MYO oluyoruz hazirlik İngilizce oluyoruz 3 4 sene okul okuyup ise giremezken millet 5 aylik iskur eğitimiyle ise aliniyor veya torpille biz bunu haketmiyoruz adalet istiyoruz MERHABA

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    son krizde işsiz kalmış bir teknik personelim tüm başvurulara rağmen geri dönüş olmadı bu mu adam bulamamak

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Adam bulamiyoruz diyerek yabanci personel calistirmanin onunu acmaya calisiliyor sanki. Bulamiyoruz demek yerine neden bulamadiginizi anlamaya calismak daha mantikli olur.

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Kabin hizmetlerinden mezunlarının çok hazır olduklari halde girmekte zorluk çekiyorlar.Lise mezunu ve hic bir eğitimi olmayan mesleğin ne ise yaradığını bilmeyen kişilerden alim yapılmasını anlamıyorum.Birazda bu mesleğin eğitimli adaylarına ağırlık verilirse öncelik taninirsa hem THY hem de bu kişiler kazanacaktır.Bosubosunada 2 yıl okumamış olurlar.İnşallah kabin hizmetleri mezunlarını boşta gezmekten kurtarırlar,onlara sağladıkları avantaj ve önceliklere.

    Cevapla
  5. Dalga mı geçiyorsunuz anlamıyoruz ki? Havacılık mezunu tonla adam var işsiz. Saçma sapan yok mobilyacı yok klimacı olmadı oto kaportacıyı alırsanız işe tabii ki elinizde kültürü ve yeteneği olmayan saçma sapan kadrolar olur.

    Cevapla
  6. Bulursunuz yabancı işsizler var onları alın işe , bu kadar yabancı pilot varya heryerde .bolverin Türk’ler işsizmiş siz yabancıya iş verin . Türk pilotlarıda işten atın ki bazıları para kazansın yabancı pilotlardan.

    Cevapla
  7. Umarım sayin bakanimiz bu yorumları okur
    Biz 4 yillik bakim okuduk ve yil oldu hala bostayiz hala lütfen artik sorumluluk alip bizi sevinidirecek bi açıklama yapilsin

    Cevapla
  8. 8 sene önce

    Sırf az para vermek için kurs açıp üniversite okuyan insanları dışarıda bıraktığınız için bulamıyor olmayasınız?

    Cevapla
  9. 8 sene önce

    Sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümünden alımları arttırdığınızda havacılık meraklılarinin artacağını düşünüyorum

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Havacılığın başına bela ettiğiniz sarı sendikanız ve yandaş yöneticileriniz yüzünden olmasın sakın. Çalışanların kazanılmış haklarını bile elinden aldınız.

    Cevapla
  11. 8 sene önce

    Ozaman üniversiteleri kaldırın açıktan eleman alın 1 yıl uygulamalı egitimden sonra işe yerleştrin bakanım gençler issiz perişa yok dersaneye git yok osym gir yok tercih yap yok şu yok bu gerek varmı bu kadar teferruata mesleki egitimler açılırsa herkez iş bulabilir açikta kapanır universitelerde mesleki egitim verir sorun çözümlenir sayın bakanım

    Cevapla
  12. 8 sene önce

    Oto sanayi zihniyetiyle ve Bu kafayla ülkenin yetişmiş çocukları harcanıyor, yinede ayıplarını kabul etmişler.

    Cevapla
  13. 8 sene önce

    Demek o yüzden kendini yetiştirmiş olan genç beyinler olarak bizler, aylarca havacılık kurumlarının kapılarında bekleyip sonrasında olumsuz yanıt alıyoruz. Vay be.

    Cevapla
  14. 8 sene önce

    Bayan personel konusunda yaptığı tuhaf espri uzman eksikliği konusunda yaptığı yorumun da ne kadar samimiyetsiz ve dayanaksız olduğunu gösteriyor. Bu sinsi adamı gözüm tutmadı gitti.

    Cevapla