featured

HAVACI BULAMADIK, NAKLİYECİ VERELİM HAVA İŞ'E İLK NAKLİYECİ BAŞKAN GELİYOR

Yarın yapılacak Hava iş Anadolu Yakası Şube Genel Kurulunda, mevcut başkan Sezgin Uzun ile Ömer Keskin yarışacak. Hava İş yönetiminin şubenin yetkilerini üstlenerek yürüttüğü seçim sürecinde, 8 Eylül günü Genel Kurul Delegeliği için seçim yapılmış, yapılan seçimlere tek başına giren Yönetimin belirlediği kişiler delege seçilmişti. THY’nin Sabiha Gökçen’den uçuş ekiplerine oy kullandırılmayan seçimlerde katılım oranı düşük kalmıştı. Hava iş Yönetimi 11 doğal delege çıktıktan sonra kalan 139 delegeyi belirlerken Marmara bölgesindeki nakliyat firmalarından üye yaptığı yaklaşık 80 kamyoncuyu da doğrudan delege yazmıştı.
Ömer keskin de, Şeyda Nakliyat unvanlı bir firmanın Pendik Şubesinden delege yazıldı. Daha önce Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın korumalığını ve şoförlüğünü yaptığı iddia edilen Keskin. Hava İş sendikasından ayrılarak 19 Nisan’da kurulan Şeyda Nakliyata 20 Nisan günü geçmişti.
Kayıtlara göre Keskin’e 5 Ocak 2017 tarihinde Hava İş tarafından yapılan 60.839 TL’lik ödemenin Keskin’in işten ayrılması üzerine ödenen Kıdem ve İhbar Tazminatı olduğu tahmin ediliyor. Sendikada 3 yıl çalıştığı ileri sürülen Keskin’in maaşının ne kadar olduğu bilinmemekle beraber yaklaşık 14.000 TL kıdem tazminatından kalan 46.000 TL’nin ihbar tazminatı olduğu tahmin ediliyor.
Keskin, yarın kamyoncuların salt çoğunluğu elde ettiği Anadolu Şube Genel Kurulunda seçilirse, bugüne kadar havacılık dışından seçilen ilk Başkan olacak.
Böylece “Hava İş’i nakliyatçılar/kamyoncular yönetecek” söylemi de gerçekleşmiş olacak  

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. 6 sene önce

    Birgün yediğin hurmalar gelir kıçını tırmalar…

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    Sezgin bey havacı mı?

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    ömer kardeşim yıllarca thy de çalıştı ve sendikal
    mücadele esnaaında thy den iş haddı fesh edilmiştir

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    Yahu neyi kasıyorsunuz, az kaldı göreceksiniz hava işi hangi teker döndürüyormuş. Alın sizin olsun der çıkarız kendi sendikamıza üye oluruz uçucular olarak. O zaman bu değirmen nasıl dönüyormuş oturur izleriz. Bu ne be! Hava iş havayla alakası olmayan herkesler artist benim paramla! Artık zor evladım 15000 uçucu uyandık..

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    1) ömer was in thy
    2) sezgin was not

    Cevapla
  6. 6 sene önce

    Airlinehber i tebrik ederim. Olumsuz tüm yorumları yayınlamış. Airzorthaber sendika aleyhinde olan yorumları onaylamıyor

    Cevapla
  7. 6 sene önce

    Ömer keskin i THY’de herkes tanır sezgini tanıyan bir kişi varmı acaba?

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    BİR HABER YAPARKEN LÜTFEN ARAŞTIRALIM ÖMER KESKİNİN TK GEÇMİŞİNDEN NEDEN BAHSEDİLMİYOR KAMYONCU OLAYIDA SANKİ YENİ ÇIKMIŞ GİBİ GEÇEN GENEL KURULDA YOKMUYDU BU YÖNETİMMİ ÇIKARDI BU OLAYI VARSA BÖYLE BİR YASAL OLAY TABİKİ UYGULANACAK BİLİYORUMKİ BU YAZIM YAYINLANMAYACAK ŞİMDİDEN ÖMERE HAYIRLIOLSUN DİYORUM BİRDE SEZGİN UZUNUN TK GEÇMİŞİ NEYDİ

    Cevapla
  9. GEÇMİŞİNİDE BİR BAKIN THY DE ÇALIŞTIMI ÇALIŞMADIMI HEMEN KAMYONCU YAFTASINI YAPIŞTIRIYORSUNUZ……..

    Cevapla
    • 6 sene önce

      Bırak geçmişini…..Nereden geliyor kamyoncu firmasından. Havacı dediğin de THY’de taşeronmuş.i

      Cevapla
      • 6 sene önce

        THY’de kadrolu idi canım kardeşim Ömer Keskin Sezgin Uzun taşerondu…tec de.

        Cevapla
        • Sezgin Uzun Tec de hiç bir zaman çalışmadı. Sezgin uzun isg heaş da çalışıp oraya semdikayı getiren adamdır angut

          Cevapla
      • 6 sene önce

        Ömer Keskin hiçbir zaman THY’de taşeron olarak çalışmadı. En son GİSAD binası’nda THY personeli olarak çalışıyordu. Yorum yaparken bilgiye dayalı yorum yaparsak kul hakkı da yememiş oluruz.

        Cevapla
    • 6 sene önce

      Sezgin uzun 2.kaptanmıydı kabin amirimiydi unuttum yeaa

      Cevapla
  10. 6 sene önce

    Havaiş ne hallere düştü rezillik.

    Cevapla