featured

Hava yolu şirketleri İstanbul uçuşlarını durdurdu

İsviçreli havayolu şirketi Swiss İstanbul seferlerini durdurma kararı aldı. Bu çekilmenin ana nedeni güvenlik mi, yoksa rekabet mi?

Eva Air da haftanın 4 günü icra edilen Taipei-İstanbul seferlerinin ‘politik karışıklıklar’ nedeniyle 25 Mart 2017 tarihine kadar askıya alındığını duyurdu
Türkiye’ye uçan en eski yabancı havayolu şirketlerinden biri olan Swiss, pazardan çekilme kararı aldı. Halen Zürih’ten İstanbul Atatürk Havalimanı‘na günde 2, bir kez de İzmir’e uçan şirket, yaz tarifesiyle birlikte seferlerini 30 Ekim’de durduracak. Kasım ayından itibaren Mart 2017’ye kadar uçmayacak şirket, durumu tekrar gözden geçirerek önümüzdeki yaz sezonu için uçup uçmayacağına karar verecek.
Lufthansa grubu içinde yer alan Swiss, İstanbul-Zürih hattında rekabetin çok yoğun olduğuna dikkat çekti. Havayolunun sözcüsü Meike Fuhlrott, Tagesanzeiger Gazetesi’nin sorularını cevaplarken “Türk Hava Yolları günde 4 kez İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Zürih’e uçuyor. Ayrıca Türk şirketlerinden Pegasus ve AtlasGlobal de yoğun uçuş gerçekleştiriyor. Bu hat için fazlasıyla talep var. Rekabet etmekte güçlük çektiğimiz için uçuşlarımızı kış tarifesinde durdurma kararı aldık” dedi.
HANGİ HAVAYOLLARI ÇEKİLİYOR
Geçtiğimiz günlerde Tayvanlı EVA Havayolları, mart ayında açtığı Taipei-İstanbul hattını kapatmıştı. Amerikan Delta, İspanyol Ibreia ile ekonomik sıkıntı yaşayan Malezya Havayolları da uçuşlarını durdurmuştu. Koreli Asiana, sefer sayısını 9 Ağustos’tan itibaren haftada 5’ten üçe indirmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir