featured

Hava Trafik Kontrolörleri Grevde

Fransız kamu hizmetlerinde yarın grev var. Fransız  ATC,  saat 1800UTC’den Çarşamba  0500UTC’ye kadar etkilenecek.  UTC, atomik olarak hesaplandığından Güneş zamanına göre hesaplanan GMT ile arasında çok küçük farklılıklar vardır. Ancak bunlar gündelik kullanımı etkilemez.
Hava trafik kontrol hizmeti (ATC), hava araçlarının manevra sahasında, apronda veya uçuşun herhangi bir safhasında birbirleriyle ve engellerle çarpışmalarını önlemek; hızlı ve düzenli hava trafik akışını sağlamak amacıyla verilen hava trafik hizmeti (ATS) tüürür.  ATC kısaltması; İngilizce Air Traffic Control kavramının akronimidir. ATC hizmeti veren görevlilere hava trafik kontrolörü (ATCO) denir.
 
İngiltere ve Fransa arasındaki uçuşlar bugün  aksaklıklar geçirdi. Sebep?
Fransız Hava Trafik Kontrolörleri tarafından grevin  devam etmesi.
İngiliz Havayolları’nın Fransa’ya veya Fransa’dan bir çok uçuşu dün yapılamadı ve pek çok hizmetin gecikmesinden ötürü Avrupa’yı uyardı. Fransız hava sahasının değiştirilebileceği ifade edildi. British Airways dün gece grev yüzünden planlanmış 93 uçuşunu iptal etti. Bunlar; dün 18 00’den başlayıp  sabah 6 00’ya kadar devam eden uçuşlar. BA yetkilileri, yarınki birikimin temizlenmesi konusunda yardımcı olacaklarını umduklarını söyledi.
British Midland’ın dünkü iptalleri 13 uçuş ve easyJet de  22 servisini iptal etti. Bu 3 havayolu ve diğer şirketler Fransa’ya ya da Fransa’dan direkt uçuş yapamıyorlar. Devamlı rota değişikliği yüzünden rötarlar yaşanıyor.
Fransa’da yapılan eylemin, Avrupa hava sahasının serbestleştirilmesini protesto etmek olduğu ve ulusal hava trafik kontrollerini  ortadan kaldırmak anlamına geldiği söyleniyor. Yerel yönetimler ve yetkililer; Fransız Hava Trafik Kontrol  görevlilerinin tekrar eylem planlamasının yıkıcı olduğunu,  özellikle havacılık sektörünün  11 Eylül’den bu yana acı çektiğini belirtti.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir