featured

HABER/ANALİZ

TOPÇU’NUN YALÇIN AYASLI İLİŞKİSİ MERCEK ALTINDA…
15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlayan FETÖ iddiaları Takvim gazetesi yazarı Ergun Diler’in köşe yazıları ile havacılık sektörüne de sıçradı. Diler, 2 ve 3 Eylül  günü yayınladığı yazılarda MHP’ye kurulan kaset kumpasından yola çıkarak bu kumpasta başrol oynadığı iddia edilen TARKİM Havacılık şirketinin sahibi Faruk Bayındır üzerinden Borajet’in de FETÖ yapılanması ile ilgili olduğunu ileri sürdü. .
İbo’ya çürük uçak satmışlar !
Yazı Takvim’de yayınlandıktan sonra türkücü İbrahim Tatlıses de instagram hesabından geniş bir açıklama yayınlayarak  Faruk Bayındır’ın, kayınpederine ait olan çürük uçağını kendisine sattığını iddia etti. Söz konusu uçak hasarlı ve çürük olmasına rağmen Bayındır’ın Sivil Havacılıktaki bağlantılarını kullanarak “uçuşa elverişlidir” raporu aldığını ifade eden Tatlıses , uçağı yurtdışında incelettiğini ve çürük ve hasarlı olduğunu tespit ettirdiğini ileri sürdü. Tatlıses’in ifadeleri, 2010 yılında söz konusu uçağa “elverişli” raporu alınmasında SHGM ‘den hangi yetkilinin yardımcı olduğu sorusunu akla getirdi. Ergun Diler ise, Faruk Bayındır-Borajet ilişkisini anlattığı yazısında “Bir de havacılık camiasında etkin görevi olan A.A vardı. İzin işlerine o bakardı! Oğlunun düğününü kim yaptı? Altına Range Rover kim verdi? Karmakarışık işler. ” ifadelerini kullanarak tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.
ZagrosJet’in uçağı hangi hangarda?
 Köşe yazısında Zagrosjet’e ait A 321 uçağının hangara alındığını, uçak geldiğinde hangarın tamamen boşaltılarak söz konusu uçağa yer açıldığını belirten Ergün Diler’in iddiasına bir açıklama ile cevap veren Borajet “Yazılarda bahsi geçen Zagrosjet’e air A321 tipi uçak hangarımıza hiçbir tarihte asla giriş yapmamıştır. Esasen o büyüklükte bir uçağın hangarımıza girebilmesi hangarın boyutlarından dolayı söz konusu da değildir..” ifadelerini kullanmıştı. Açıklamanın yanıltıcı olduğunu söyleyen havacılık kaynakları, Diler’in kastettiği hangarın TARKİM’e ait olduğuna bu hangara da A 321 uçağının rahatlıkla girebildiğine dikkat çekiyorlar. Yazıya ve açıklamaya konu A 321 uçağı halen TARKİM hangarının önünde bulunuyor.
 Önkibar’ın 5 yıl önceki yazısı
Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar, Faruk Bayındır’ın havacılık sektöründeki gücünü ve ilişkilerini  5 yıl önce dile getirmiş ve MHP’ye kurulan kaset kumpasından hareketle detaylı bir yazı kaleme almıştı.İşte 11 Mayıs 2011 tarihinde Yeniçağ gazetesinde yayınlanan o yazı:
“Bugün MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sızdırılan malum kasetler bağlamında işaret ettiği İ. Faruk Bayındır’la ilgili bazı bilgiler aktaracağım.
İTO kayıtlarına göre 667998 sicil nolu Tarkim Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Ltd. Şti.
2 Haziran 2008’de kurulmuş. Ortakları İ. F. Bayındır ve Betül Özbey Bayındır.
Daha önce bu şirketin ortağı olup da ayrılanlar arasında bir isim dikkat çekiyor:
Halil İbrahim Koca…
Koca Hukuk Bürosunun sahibi..
Buraya dikkat, kendisi Emniyet Genel Müdürlüğünün avukatlarından…
Ayrıca Polis Okullarında Kamu Hukuku ve İnsan Hakları dersleri veriyor.
Bu kişinin yolu 16 Eylül 2008’de kurulan Borajet unvanlı bölgesel havayolu şirketinde bir kez daha Bayındır ile kesişmiş..
İkisi de Borajet’in ortaklarından. (Şu anda değiller ama Borajet’in hukuk işlerini H. İbrahim Koca takip ediyor.)
 THY Kalite Başkanı Faruk Bayındır’ın dergisinde çalışmış.
 Faruk Bayındır’ın 2008 yılında çıkarttığı Aviation Turk isimli sivil havacılık dergisinde de Koca’nın yayın kurulunda yer aldığı görülüyor. THY Eğitim Başkanı Selman Nas da bu kurulda.
Hülasa, Koca ile Bayındır en azından son 3 yıldır anca beraber, kanca beraber pozisyonundalar.
Borajet’i bu noktada irdelemekte fayda var. Bu şirketin büyük ortağı Yalçın Ayaslı isimli
bir profesör. ABD’de yaşıyor.
Bundan 3 sene önce Borajet’i kuruyor.
O tarihte ortaklar arasında Koca ve Bayındır da var.
100 milyon dolara yakın para harcıyor.
Fakat şirket bir türlü kâr edemiyor.
 Borajet’in imdadına THY yetişti.
 Nihayet imdada THY yetişiyor. Borajet filosundaki uçaklardan ikisini kiralayıp Bora’yı rahatlatıyor.
İlginç olan Bora sürekli zarar yazdığı halde ABD’deki patron devamlı para gönderiyor.
Anlaşılan pek de umurunda değil.
Ayaslı’nın Taksim Gezi Parkının tam karşısında Türk Amerikan Kültür Merkezi diye bir kuruluşu var.
24 saat açık..
Aynı binada Bora Turizm de yer alıyor.
Gezi Parkının tam karşısında, Divan otelin çaprazına düşüyor.
Dönelim tekrar Bayındır’a…
 TARKİM’in şeceresi
 Bayındır’ın bir başka şirketi de Tarkim Global Havacılık (İTO sicil 750892) 15.10.2008’de kurulmuş..
Ortakları; İ. F. Bayındır, Atalay Candelen,Yavuz Serkan Yazıcıoğlu,  
Peki bu vakıftaki diğer üyeler kim?
En dikkat çekeni Remzi Gür…
İlişkiler ilginç..
TIR işletmeciliğinden Yalçın Ayaslı adına 50 milyon dolarlık iş jeti sipariş etmeye, beraber havayolu kurmaya kadar giden bir çizgi…
Dileriz bu bilgiler sütunumuzda yayınlandığında “komployu ortaya çıkarmakla görevli olanlar” bunlardan yararlanırlar!
Tabii niyetleri varsa… “
 
Kim bu Bayındır?
 Yazıda ismi geçen Avukat Halil İbrahim Koca ve Faruk Bayındır, halen FETÖ soruşturması kapsamında aranıyor…
Tarkim Uçuş Okulları’nın da sahibi olan Bayındır 2004-2009 yılları arasında Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde AKP üyeliği yapmış, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri için AKP’den milletvekili aday adayı olmuş ancak temayül yoklamalarında 25 oy alınca elenmişti. MHP yöneticilerinin kasetlerini yayınlayan sitenin parasının Bayındır’ın kredi kartı ile ödendiğinin ortaya çıkması üzerine hakkındaki suçlamalara karşı Bayındır da çeşitli davalar açmıştı. Bayındır’ın avukatlığını ise havacılık camiasının yakından tanıdığı  Avukat Onur Güntürkün üstlenmiş, ancak kısa bir süre sonra Bayındır’ın vekilliğinden çekildiğini   açıklamıştı.
“Can simidi THY”
Önkibar’ın yazısında yer alan “can simidi THY” olayı ise, THY’nin alt markası AnadoluJet’in, Borajet’e ait uçakları kiralaması işlemine dayanıyor. THY’nin Borajet ile flörtünün 5 yıldır devam ettiğini söyleyen havacılık kaynakları anlaşmanın yapıldığı tarihte Anadolujet’in başında Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan olduğunu,  Pazarlama ve Satış Müdürü olarak görev yapan İbrahim Doğan’ın ise, 2012 yılında Sami Alan’ın koltuğuna oturduğuna, geçen hafta da görevden alındığına dikkat çekiyorlar. Borajet ile işbirliğinin başladığı ve devam ettiği süreçte ise  THY’nin Yönetim ve İcra  Kurulu Başkanlığını Hamdi Topçu yürütüyordu.
Topçu’nun organik ürünler macerası
Topçu’nun Borajet’in patronu  Yalçın Ayaslı ile iyi ilişkileri olduğunu iddia eden THY’ye yakın kaynaklar bu işbirliğinin “organik ürünler” pazarlaması işi ile geliştirildiğinin altını çiziyorlar.
25 Aralık 2014 günü yapılan basın toplantısında organik ürünler pazarına iddialı bir giriş yapan THY WE’R isimli projeyi  aşağıdaki cümlelerle tanıtmıştı:
“Yerel kültür ve geleneği sembolize edecek ve  13 kategoriden oluşan WE’R; zeytinyağı, reçel, marmelat, çay, kahve, tahin-pekmez, nar ekşisi, akide şekeri, lokum, bal, sabun, kuruyemiş ve kuru meyve olmak üzere toplamda 24 ürün ihtiva ediyor. Öncelikli hedef kitlemiz yabancı yolcular, projenin bir sonraki hedef kitlesi ise Türk yolcuları ve Türk kamuoyu. Türkiye’den yolu geçen yabancı yolcuların kolayca ulaşabileceği vergiden muaf mağazalar -duty free shops- ve üst segment turistik lokasyonlarda satışı sağlanmaya başlayacak ürünlerin bir sonraki süreçte, yurt dışında da satışa sunulması hedefleniyor. Ürünler ayrıca THY’nin kendi online alışveriş sitesinde de satılacak”
Gıda ve gıda dışı kategorileri içerecek, Türkiye’nin özgün, nitelikli ve temsil yeteneği olan ürünlerini bir araya getiren bir Türk Hava Yolları markası olan WE’R’ın proje partneri  Nar Gourmet isimli firma. Firmanın sahibi, Borajet’in patronu Yalçın Ayaslı. Genel Müdürlüğünü ise Samir Bayraktar yürütüyor. Asıl faaliyet alanı sivil havacılık olan bayrak taşıyıcı havayolumuzun organik ürünler pazarlanması işine girmesine bir anlam veremediklerini söyleyen havacılık kaynakları “bu işin THY’ye ne gibi katkısı oldu, kar mı etti yoksa zarar mı? Mil karşılığı nar ekşisi satmak mıdır  koskoca THY’nin işi ? Hamdi Topçu çıkıp hesap vermeli. Borajet ve Yalçın Ayaslı ile olan işbirliklerini anlatmalı” diye konuştular.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 8 sene önce

    İbrahim Doğan’ın geçen hafta görevden alınması, FETÖ operasyonu ile ilgili mi acaba? THY bir açıklama yapsın.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Hamdi bey organik beslenmeyi seWER.

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Av. Halil İbrahim Koca ve Faruk Bayındır ile aynı derginin yayın kurulunda çalıştığı söylenen Selman Nas ne olacak İlker bey? Üstelik adam bu dergideyken aynı zamanda THY’de yöneticiymiş.

    Cevapla
  4. Borajet’e son 5 yılda kaç lira ödedi THY? Bu işten ne kadar zarar etti? Açıkla Hamdi efendi.

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    Ben onu bunu bilmem, Hamdi Topçu bu işin karakutusudur. Mutlaka Hamdibey efendiye sorulmalı. Öyle ye , iç, babanın malı gibi şirketi borçlandır, sağa sola saç, sonra da köşeye çekil…Yağma yok!

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    Bence bu nitelikli yolsuzluk hateketinin bir de kiler bacağı var. araşrırılması lazım. Hamdi gibi figuranlar emir kuludur. Ama bal tutarken parmağını da yalamıştır. Gerçi o oarmak az kalsın boğazında kkalıyordu. Kovulmakla kaldığına şükrediyor şimdi. Çete işlerinde haylazlık yapan cezalandırılır.

    Cevapla
  7. DHMI personeli Borajet uçaklarına her türlü kolaylığı gösterdiler. Izinsiz onaysız tarifesiz uçuşlara itiraz edemediler. Müdürler önlerini ilikliyordu. Sadece THY değildi destekleyen. Yani emir büyük yerdendi.

    Cevapla
  8. 8 sene önce

    İşte sektörün yüz karaları. Hamdi,Faruk, Murat ve Çizmeci. Bunlar çekilsin sektör düzelir.

    Cevapla
  9. hamdi efendi incelemeye alınmalı görünüyor.

    Cevapla
  10. 8 sene önce

    Tebrikler yazınız güzel. Bu ara diğer rakibiniz korktu vveya yemlendi pek haber yapmıyor THY ve Tarkim ve Borajet le ilgili. Tüm yazdıklarınız bence doğru çünkü hava taşımacılığı her tür Kara para işlerine açık sektör

    Cevapla