featured

Güney Afrika Havayolları Üç Birime Ayrılıyor

Güney Afrika Havayolları, yolsuzluk iddialarını içeren çok sayıda faktörden dolayı uzun süredir devam eden bir kayıp sürecinden geçmektedir .  Havayoluna 2017 yılında Vuyani Janara CEO olarak atandı ve şirketin karlılık hedefiyle çalışma şeklini değiştirmeyi vaat etti.
İki yıl ve daha önce sayısız darbe ile karşı karşıya kalan Janara, taşıyıcıyı üç ayrı birime bölme gereğini duyurdu.

Pazartesi günü yapılan brifingde Jarana, “Üç işletme biriminin operasyonel bir modeline geçiyoruz. Geleceğe uygun, doğru insanları doğru işlere yerleştiren, Güney Afrika Hava Yolları’nı inşa etmek istiyoruz. ”Şirketin uzun yıllar süren zarardan sonra 2021 yılına kadar kar etmeye başlamasını hedefleniyor

Bu yeni yapılanmada, şirket yerel, bölgesel ve uluslararası birimlere bölünecek; Her biri bağımsız bir şekilde karar verecek kendi yönetimine sahip olacak.
Güney Afrika Havayolları CEO’su Vuyani Janara, bu yeni yapının havayolunu daha verimli hale getireceğine ve iç karar alma hızını artıracağına inanıyor.
Yeni plan, aynı zamanda kârsız yolların kesilmesini ve uçakların daha iyi finansal performans gösteren düşük maliyetli bağlı kuruluşu Mango’ya aktarılmasını da içeriyor.
2018 yılında, taşıyıcıya Güney Afrika hükümeti tarafından 2017 yılında 6.7 milyar doları (473 milyon ABD doları) aşan zararlar yaptıktan sonra Güney Afrika hükümeti tarafından 355 milyon ABD Doları kefalet kefaleti (354 milyon ABD Doları) verildi.
Güney Afrika bayrak taşıyıcısı, 17 Airbus çift koridordan oluşan, 11 A330’lu (altı A330-200s ve beş A330-300s) ve hedeflere uçan 17 A340’lı (yedi A340-300s ve 10 A340-600s) geniş gövdeli bir filoya sahiptir.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir