featured

Fransız Afrika istihbarat sitesi Türk savunma firmalarından övgüyle söz etti: Fuarda uçtular

 

Fransız Afrika istihbarat sitesi Afrıca Intellıgence, Tunus’un Hamamat kentinde düzenlenen 2’inci Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı’nda Türk savunma firmalarının büyük ilgi gördüğünü yazdı. Afrıca Intellıgence, ‘Türk savunma firmaları fuarda uçtu’ başlıklı haberde, “Batılı firmaların kaçındığı 2’inci Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı ağırlıklı olarak Türk savunma firmaları için bir vitrin oldu.” ifadelerine yer verdi.

Tunus’un Hamamat kentinde Türkiye dahil 50 ülkenin katıldığı 2’inci Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Türk savunma güçlerinin güçlü katılım sağladığı fuarda SOLOTÜRK, nefes kesen bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

“TÜRK SAVUNMA FİRMALARI FUARDA UÇTU”

Fransız Afrika istihbarat sitesi Afrıca Intellıgence, ‘Erdoğan Afrika’yı fethetmek için yola çıktı’ yazı dizisinde Türk savunma firmalarının fuarda büyük ilgi gördüğünü yazdı. ‘Türk savunma firmaları fuarda uçtu’ başlıklı haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Batılı firmaların kaçındığı (Tunus) Enfida 2.Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı ağırlıklı olarak Türk savunma firmaları için bir vitrin oldu.”

ERDOĞAN’IN AFRİKA TEMASLARINA ÖVGÜ

Afrıca Intellıgence, bir yıl önce başladığı ‘Erdoğan Afrika’yı fethetmek için yola çıktı’ başlıklı dosyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika temaslarından övgüyle söz ederek şu ifadelere yer vermişti:

“Erdoğan, yüksek profilli ziyaret öncesi diplomatlarını, Batılı ülkelerin krizi çözmede başarısız olduğu Etiyopya’ya gönderdi” (yenisafak)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir