Fransa

Fransa Ukraynalı Savaş Pilotlarını Eğitecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya herhangi bir savaş uçağı göndermeyi ihmal etse de Ukraynalı savaş pilotlarını eğitmek için “kapıyı açtıklarını” söyledi.

Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin geçen yıl Şubat ayında Moskova’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana ikinci kez konuştu.

Emmanuel Macron televizyonda yayınlanan bir röportajında Fransa’nın Ukraynalı pilotları eğitmek için kapıyı açtığını ve bunun diğer bazı Avrupa ülkeleriyle de yapıldığını açıkladı.

Aylar süren çatışmaların ardından Kiev, Moskova tarafından ele geçirilen bölgeleri geri almaya hazırlanıyor ve kuvvetlerini savaşa daha hazır hale getirmek için askeri destek sağlıyor.

Devlet Başkanı Zelenskiy aylardır F-16 dahil modern savaş uçakları talep ediyor, ancak NATO ülkeleri şimdiye kadar Ukrayna’ya bu tür jestler göndermeye yanaşmadı.

Şubat ayında AFP’ye konuşan bir Fransız yetkili Paris’in teoride 13 Fransız savaş uçağı sağlayabileceğini ancak pratikte Ukraynalı pilotların bu uçakları kullanacak şekilde eğitilmesinin çok uzun zaman alacağını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir