featured

Antalya’da 10 uçuş iptal edildi. 5 uçak Konya ve Ankara’ya indi

Soğuk hava dün itibari ile tüm yurdu etkisi altına aldı. Antalya, Bursa ve Manisa’da kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olan fırtına Antalya Havalimanı’na uçakların inişine engel oldu. Bazı uçaklar geri dönerek Konya ve Esenboğa’ya iniş yaptı. Fırtına, çok sayıda ağacı devirdi.

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar için uyarıda bulunduğu Antalya’da yağış, dün akşam saatlerinde başladı.

10 UÇUŞ İPTAL, 5 UÇAK KONYA VE ANKARA’YA İNDİ

Antalya Havalimanı’na gece boyunca uçaklar iniş yapamadı. Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği bilgilerine göre dün gece iniş için Antalya Havalimanı’na gelen 5 uçak, elektrik yüklü CB olarak adlandırılan Cumulonimbus bulutları ve hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle iniş yapamadığı için Konya ve Ankara- Esenboğa havalimanlarına yönlendirildi.

Konya’ya iniş yapan uçaklardan toplam 237 yolcu 6 otobüsle Antalya’ya getirildi. Halen devam eden kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle toplam 10 uçuş ise iptal edildi.

Antalya’ya yapılacak uçuşlarla ilgili uyarıda, meydan üzerinde etkili olan CB bulutları ve hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle uçakların iniş yapamadığı ve iptallerin yaşandığı belirtildi.

Kuvvetli yağışların Antalya’nın doğusundaki yüksek kesimlere kar olarak düşmesi beklenirken, yağışın bugün akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir