Finlandiya'dan sonra AB ve Birleşik Krallık, Southwind Havayollarını hava sahalarından men etti

Finlandiya’dan sonra AB ve Birleşik Krallık, Southwind Havayollarını hava sahalarından men etti

Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık, Rus Nordwind Havayolları ile bağlantıları nedeniyle Southwind Airlines’ın uçuşlarına izin vermeme kararı aldı.

Finlandiya Sivil Havacılık Otoritesi, Southwind Airlines’ı yasaklamıştı şirketin Rus Nordwind Havayolları ile ilişkisi bulunduğu tespit edilmişti. Southwind Airlines, Nordwind Havayolları’nın bazı uçaklarını devralarak kurulmuştu. Başlangıçta, şirketin sadece Rusya ile Türkiye arasında tatil uçuşları gerçekleştirmek üzere kurulduğu belirtilmişti.

Ancak, Southwind Havayolları artık sadece Rusya-Türkiye rotalarında değil, Avrupa Birliği’ne de uçuyordu. Southwind Havayolları AB’ye uçuş izni verilmemesi nedeniyle bu durum sona erdi. Finlandiya, Southwind Havayolları’ın Türk sahipleri tarafından kontrol edilmediği yönünde bir soruşturma yürütmüş ve şirketi yasaklamıştı.

Finlandiya’nın yasağından sonra AB ve Birleşik Krallık da aynı yolu izledi ve Southwind Havayolları’nın hava sahalarından men etti. Yapılan açıklamada, Southwind Havayolları’nın, yaptırımlarla karşı karşıya olan Nordwind Havayolları’nın bir yan kuruluşu olduğu belirtildi. Havacılık yetkililerine göre, Nordwind Havayolları’nın resmi sahipleri ve yönetimi, Ruslar tarafından belirlenmişti.

Bu durum, tur operatörleri için bazı sonuçları beraberinde getirecek. 2024 yaz uçuş programında Southwind Havayolları’na ait uçaklarla Türkiye’ye yapılan bazı seferler iptal edilecek. Bu nedenle, tur operatörleri alternatifler aramak zorunda kalacaklar.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 3 hafta önce

    Shgm ülkemizin çıkarlarını korumak üzere harekete geçmezse “sarı öküz” hikayesinde olduğu gibi sonra diğer havayollarına da keyfi yasak gelebilir.

2 Yorum

  1. 3 hafta önce

    Shgm ülkemizin çıkarlarını korumak üzere harekete geçmezse “sarı öküz” hikayesinde olduğu gibi sonra diğer havayollarına da keyfi yasak gelebilir.