featured

F-35C savaş uçağının düşüş anına ilişkin video sızdırıldı

 

ABD’nin USS Carl Vinson uçak gemisinde konuşlu F-35C savaş uçağının düşüş anına ilişkin video sızdırıldı

2022 Ocak ayı sonundan ABD’ye ait bir F-35C savaş uçağının Güney Çin Denizi’nde düştüğü bildirilmişti. Güney Çin Denizi’nde devam eden tatbikat kapsamında iniş yaparken düşen F-35C savaş uçağına ilişkin görüntüler sızdırıldı. Pasifik bölgesinde görev yapan 7. filodan yapılan yazılı açıklamada, USS Carl Vinson (CVN 70) uçak gemisinde konuşlu F-35C savaş uçağının Güney Çin Denizi’nde devam eden bir tatbikat kapsamında iniş yaparken düştüğü ifade edilmişti. USS Carl Vinson ve USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grupları, Güney Çin Denizi’nde ikili uçak gemisi tatbikatı icra ediyordu.

Uçağın gemiye iniş sırasında güverteye çarpıp denize düştüğü kaydedilirken kaza sonrasına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Kaza esnasında güvertede bulunan 7 asker yaralanırken pilot fırlatma koltuğu ile uçaktan ayrılmıştı. Donanmaya göre, pilot ABD askeri helikopteri tarafından kurtarıldı ve durumu iyi. Yedi yaralı denizciden üçünün, Filipinler’in Manila kentindeki bir tıbbi tedavi tesisine götürülürken ve dördü uçak gemisinde tedavi edilmişti.

28 Ocakta kazaya ilişkin aşağıdaki video ilk olarak sızdırılmıştı. Bu görüntü ortaya çıktıktan sonra görüntü hakkında soru sorulduğunda, ABD Donanma yetkilileri gerçekliğini teyit etmediler. Bahse konu kaza Güney Çin Denizi’nde konuşlandırıldığı henüz iki ay içinde USS Carl Vinson’da meydana gelen beşinci önemli olaydır. Donanma sözcüsü Lt. Nicholas Lingo ise “Beş olayın tamamı soruşturma altında ve soruşturma sonuçlanana kadar herhangi bir konuda söz edemeyiz” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 sene önce

    Eee, bu F-35C’nin şöförü direksiyonu sağ değil de sol tarafa kırsaymış (!!) bal gibi güvertede park etmiş uçaklar arasına dalacak ve çok büyük bir olay meydana gelecekti. Video’dan tam anlaşılamıyor: iniş sürati çok mu yüksekti, inişte durdurma kancası (=arrester hook) güvertede gerili tellere takılmadı mı (kırıldı mı)? Ayrıca uçağın iniş güvertesinde de bir süre sürttüğü ve alevler çıktığı, sonrasında denize düştüğü anlaşılmakta…

    Cevapla