featured

Etihad 5 Milyon Çin Yolcusu Taşıdı

Etihad Havayolları, 11 yıl önce Pekin’e olan ilk uçuşlarının başlamasından bu yana Çin’e ve Çin’den beş milyon yolcu taşıdı ve BAE’nin Kemer ve Yol Girişimi’nde stratejik bir ortak olarak önemini ortaya koydu.
Emirlik Haber Ajansı WAM’a yapılan açıklamada, Etihad Havayolları, şu anda Boeing 777 uçağında Şangay’a beş kargo uçuşu gerçekleştirdiğini belirtti, ek olarak, iki ülke arasında 11 yıl boyunca hem kargo hem de ticari uçakta 600.000 ton kargo taşıdığını ekledi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ EY
Etihad A380

Şirket, BAE’yi ziyaret eden Çinli turist sayısının yılda bir milyon ziyaretçiyi aştığını ve 3.5 milyon yolcunun, iki ülkenin liderliğinin karşılıklı vizyonunu yansıtan BAE’den diğer bölgelere gideceğini belirtti.
Etihad Havayolları, BAE ve Çin arasındaki güçlü bağlar ışığında Çin pazarına yayılmaya çalıştığını ve Abu Dabi’den Çin’e olan uçuş sayısının haftada 28 olduğunu belirtti.
Şirket, iki ülkenin vatandaşlarını giriş öncesi vizeye ihtiyaç duymamalarından ve turizm ve yatırımı teşvik etme çabalarından muaf tutma kararının, BAE’nin Çinli yatırımcılar ve turistler için tercih edilen bir iş ve eğlence merkezi olma konumunu güçlendirdiğini belirtti.
Havayolunun Hainan Havayolları, Çin Doğu Havayolları ve Çin Güney Havayolları ile işbirliğinin yanı sıra Çinli gezginler için daha fazla destinasyon yarattığı ve daha esnek uçuş tarifeleri yarattığı söylendi.
Etihad Havayolları, yeni nesil 787 Dreamliner uçağını Chengdu ve Şanghay’a taşımaya başladı ve 267 kişilik Airbus A330-200 uçağının yerini, Abu Dabi’deki 297 kişilik Boeing 787 uçağı ile değiştirdi, koltuk kapasitesinde %14 artış oldu.
Abu Dabi’den Şangay’a giden rotada, havayolu Boeing 787-9 uçağı, koltuk kapasitesinde %12 artışla 336 yolcu barındıran daha büyük Boeing 787-10 ile değiştirildi.
(WAM)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir