Alman Turist Talebi Havayolu Şirketlerini Uçurdu: Ek Seferler ve Kapasite Artışıyla 7 Milyon Hedefi Aşılacak

Alman Turist Talebi Havayolu Şirketlerini Uçurdu: Ek Seferler ve Kapasite Artışıyla 7 Milyon Hedefi Aşılacak

Alman turistlerin Türkiye’ye olan ilgisi, havayolu sektöründe büyük bir hareketliliğe neden oldu. Türkiye, bu yıl 7 milyon turist hedefini aşarak, en yakın rakibi İspanya’yı dahi sollayarak Almanların en popüler tur destinasyonu haline geldi.

Geçtiğimiz yıl 6.2 milyon Alman turisti ağırlayan Türkiye, bu yıl ek seferler ve dolu koltuk kapasitesiyle 7 milyon rakamını da aşması bekleniyor. Bu artan talep doğrultusunda havayolu şirketleri, kapasitelerini artırmaya başladılar.

SunExpress Kapasitesini Artırıyor:

SunExpress, geçen yıl Türkiye’ye gelen Alman turistlerin yüzde 50’sini taşıyarak önemli bir paya sahipti. Bu yıl ise şimdiden geçen yılın rezervasyon rakamlarının yüzde 23 üzerine çıktı. Türkiye’ye haftada toplam 634 uçuş yapan SunExpress, Almanya’daki 16 havalimanından Türkiye’deki 20 havalimanına yolcu taşıyor.

Alman Havayolları da Türkiye’ye Yöneldi:

Yüksek talep, Alman havayollarını da harekete geçirdi. Eurowings 25 noktadan Türkiye’ye uçacak ve Ege ve Akdeniz’in yanı sıra Samsun, Kayseri ve Adana gibi illere de uçuş planlıyor. Bir diğer Alman havayolu olan Condor da yaz sezonunda Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Leipzig/Halle ve Münih’ten her gün Antalya’ya uçuşlar yapacak.

Anex Grup ve Mavi Gök Hava Yolları Artan Talebe Yanıt Veriyor:

Anex Grup’un kendi havayolu olan Mavi Gök Hava Yolları (MGA) ile turist getirdiği Türkiye’deki kapasite artışı dikkat çekiyor. Şirket, 2023’te 650 bin Alman turist getirmişti ve bu yıl koltuk kapasitesini yüzde 20 artırarak 780 bin turist hedefliyor. Almanya’nın 10 havalimanını Antalya’ya bağlayan Anex Tour, yüksek sezonda haftada 45 uçuş yapacak.

Corendon Havayolları’nın Planları:

Corendon Havayolları, Türkiye’ye gidiş-dönüş toplam 5 milyon koltuk planlayarak, mevcut kapasitesinin 3 milyonunu Almanya’ya ayırdı. Almanya’nın 20 şehrinden Türkiye’ye uçacak olan şirket, Alanya Gazipaşa Havalimanı’na da uzun bir aradan sonra uçak konumlandıracak ve Alanya’ya günlük seferler düzenleyecek.

Havayolu Şirketlerinin Değerlendirmesi:

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, Türkiye’nin yüksek talep görmeye devam ettiğini belirterek, direkt seferlerini genişlettiklerini söyledi. Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise, Almanya’dan gelen talebin uçak kapasitelerini doldurduğunu ve fiyatları artırdığını ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir