EasyJet

EasyJet zarar etti, Heathrow ‘feci düşüş’ uyarısı yaptı

Düşük maliyetli havayolu, 25 yıllık tarihinde ilk kez kırmızıya daldı. EasyJet yıllık 1,27 milyar sterlin zarar gördü ve Heathrow ‘feci düşüş’ uyarısında bulundu

EasyJet, koronavirüs pandemisinin neden olduğu türbülans havacılık endüstrisini sarsmaya devam ederken, 25 yıllık tarihinde ilk kez vergi öncesi yıllık 1,27 milyar sterlin zarar açıkladı.

Düşük maliyetli havayolu, 30 Eylül 2020 tarihinde sona eren yıla ilişkin finansal sonuçlarında, kapasitenin %47,5 azaldığını ve yolcu sayısının %50 düşüşle 48,1 milyona gerilediğini ortaya koydu . 2019’da 430 milyon sterlin kar kaydetti ve 96,1 milyon yolcu uçurdu.

Financial Times’ın bildirdiğine göre, ikinci enfeksiyon dalgası ve yeni seyahat kısıtlamaları “hızlı bir iyileşme umutlarını söndürdü” ve kayıplar “Avrupa’nın en büyük havayolları için korkunç bir kazanç sezonunun perdesini araladı”.

Sky News , EasyJet’in gelecek yıl normal kapasitesinin sadece %20’sinde uçmayı beklediğini, ancak bir Covid-19 aşısına yönelik gelişmelerin havayolu grevini “daha iyimser bir tonda” gördüğünü söylüyor .

BBC News’in bildirdiğine göre, Pazartesi günü rezervasyonların %50 artmasıyla easyJet, hava yolculuğu için temel talebin güçlü olduğunu söylüyor . İcra başkanı Johan Lundgren, aşılarla ilgili son gelişmelerin “kesinlikle iyi bir haber, çünkü bunun toparlanmanın çok kritik bir parçası olacağını biliyoruz” olduğuna inanıyor.

Lundgren, BBC Radio 4’ün Today programına şunları söyledi: “Bunun sadece aşıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum, aynı zamanda yerinde test yaptırmamız gerektiği gerçeğiyle de ilgili olduğunu düşünüyorum, ayrıca karantina sistemini geliştirmemiz gerekiyor.

“İnsanların seyahat etmek istediğini biliyoruz. Geçen Pazartesi günü aşı haberlerinde, rezervasyonlar %50’ye yakın arttı, bu nedenle buradan çıkan herhangi bir iyi haberin, insanları ileriye dönük rezervasyon yaparken daha güvenli hale getirdiğinin kanıtı.

Heathrow’da trafik %82 azaldı

The Independent’ın haberine göre Heathrow, Ekim ayında trafikte %82’lik bir düşüş bildirdi ve İngiltere’nin önde gelen havalimanı bunu “feci düşüşün üst üste sekizinci ayı” olarak tanımlıyor.

En son seyahat raporuna göre havalimanı, mevcut seyahat yasağı nedeniyle Kasım ayının “muhtemelen daha da kötü olacağı” konusunda uyarıyor ve hükümeti “Birleşik Krallık’ın birinci sınıf havacılık sektörünü dışarıda bırakmakla” suçluyor.

Rapor, “uzun mesafeli ve kritik ticaret pazarlarının, hükümetin zayıflatıcı karantina gereklilikleri nedeniyle en kötü düşüşleri yaşadığını” ve “bir test rejiminin olmaması, İngiliz havaalanlarını AB rakipleriyle rekabet edemez hale getirdi” dedi.

Havaalanının genel müdürü John Holland-Kaye şunları ekledi: “Havacılık, mal ve hizmet ihracatı ve aşı ithalatının yanı sıra gelen turizm, öğrenciler ve doğrudan yabancı yatırım için kritik olan İngiltere ekonomisinin can damarıdır.

“Hükümetin önlem almaması sektörümüzü zayıflatıyor, nihai ekonomik toparlanmayı desteklememizi ve başbakanın küresel Britanya vizyonunu gerçekleştirmemize yardımcı olmamızı zorlaştırıyor.” (turkiyeturizm)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir