featured

Düşen Uçağın Enkazından İlk Video

Rusya’nın St. Petersburg kentine giden Rus Kogalımaviya (Kolavia) Havayolları’na ait uçakla irtibatın, Şarm El Şeyh kentinden kalkışından kısa süre sonra Sina Yarımadası üzerinde kesildiği belirtildi.
‘YAŞAYAN YOK’
Rusya Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre uçakta 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Mısır güvenlik güçleri kazan kurtulan kimsenin olmadığını açıkladı. Uçakta 214 Rus, 3 de Ukrayna vatandaşı vardı.
Olay Yerinden İlk Video:

‘TERÖR SALDIRISI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Mısır’a giden Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, gazetecilere verdiği röportajda uçağın Sina’da geçtiği yerde hava sahasını kullanma yasağının olmadığını söyledi. Olayın nedeninin bildirilmesi için henüz erken olduğu kaydeden Sokolov şöyle konuştu:
“Rusya uçağın düşüş nedenine ilişkin incelemelerde yer alacak. Olayın sebebi ancak uluslararası incelemelerden sonra açıklanabilecek. Düşen uçağın uçabilirlik sertifikası ve uçuş izni vardı.”
Sokolov, “Kogalımaviya havayolu şirketi hakkında bir inceleme gerçekleştirilecek.Ancak incelemeler sonucunda şirketin ne gibi ihlaller yaptığı açıklanabilecek” dedi.
Sokolov, uçağın düşmesine terör saldırısının sebep olduğu yönündeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. Rus bakan, kazanın nedenini araştırmak için yakın zamanda uluslararası bir komisyonun kurulacağı bilgisini verdi.
 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir