featured

‘Eviation Alice’ Bu Yıl İlk Uçuşunu Gerçekleştirecek!

 

Geçtiğimiz sene Aralık ayındaki testlerinin Kuzeybatı Pasifik’teki kötü hava koşulları nedeniyle gecikmesine rağmen, Eviation Alice‘in motor testi nihayet gerçekleştirildi. Başarısına Seattle’ın kuzeyindeki Arlington Municipial Airpor’da tanık olundu ve şimdi ise bu yıl içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İsrail merkezli uçak şirketi Eviation’a göre, Alice’in banliyö uçağı versiyonu bir saatlik uçuşta kalma kapasitesine sahip. Ayrıca 440nm maksimum menzil, 250 kts maksimum seyir hızı, 2500 lbs maksimum yük ve 9 kişiye kadar yolcu kapasitesi ile daha az karbon ayak izi bırakıyor.

İki farklı modele sahip!

Eviation ayrıca belirli amaçlar için yapılmış iki farklı varyanta sahip. Bunlar 45 fit küp hacme sahip kargo Alice tipi ve yolcuların konforlu bir seyahat elde etmeleri için sadece altı koltuktan oluşan Executive Alice uçağı ve şu anda tüm Alice çeşitleri sadece bir saatliğine havada kalabilselerde Eviation, bu uçakların bölgesel seyahatleri daha sürdürülebilir ve uygun fiyatlı hale getirebileceğinin altını çizdi.

Söylenenlerle birlikte, Alice ilk alıcısını CapeAir’de bulamadı. Deutsche Post ayrıca Eviation’ın kargo taşımacılığı endüstrisindeki karbon ayak izi üretimini daha da azaltma misyonunu desteklemek için 12 Alice uçağı sipariş etti. Deutsche Post’a göre, bir düzine Alice uçağı, 2024’te teslim edilir edilmez DHL tarafından kargo taşımak için kullanılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir