featured

Dünya'nın en kötü havayolu şirketi..

 

Skytrax sıralamalarında bir yıldıza sahip tek havayolu şirketi olan Air Koryo, kuzey Kore’nin devlet havayolu şirketidir. Yaklaşık iki yıl öncesine kadar websitesi dahi olmayan Air Koryo’nun 2013 yılında 21 uçağı varken filosundaki uçak sayısı 2014 yılında 9 uçağa düşmüş. Filosunun yaş ortalaması 27,8 yıl olan şirketin filosu sadece Iljuschin, Antonow ve Tupolew’ler den oluşuyor. 2006 yılında Avrupa Birliği kara listesine alınan Air Koryo’nun Avrupa Birliği Ülkelerine uçması yasaklandı fakat, TU-204 uçakları filoya katıldığı 2010 yılından itibaren sadece bu modellerle Avrupa Birliği ülkelerine uçma hakkı verilmesine rağmen şirket bu hakkını şimdilik kullanmıyor.

Iljuschin IL-62M

Air Koryo ile uçan yolculalar tarafından anlatılanlara göre, şirketin uçaklarında kalkış ve inişlerde marşlar çalınıyormuş, propoganda amaçlı filmler gösterilip, kataloglar dağıtılıyormuş. Kabin memurları için oturacak koltukların dahi olmadığı, personelin iniş ve kalkışlarda duvarlara tutunduğuda iddialar arasında. El bagajlarının kabin içinde rastgele etrafa dağınık şekilde durduğunu bildiren yolcular, tüm bu olumsuzluklara rağmen, Air Koryo’nun güler yüzlü kabin ekibinden ve ikram servisinden memnunlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 sene önce

    Bildiğim kadarı ile bu şirketin yegane dış hattı Beijing-Pyongyang. AB listesinden çıksa ne çıkmasa ne… Zaten ülkeye de yegane giriş Çin zerinden yapılabiliyor.

    Cevapla