featured

ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALESİ BU AY

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, bu ay içerisinde üst yapı ihalesi yapılacak olan Çukurova Havalimanı’nın en geç 2019 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü toplantıda Funda Ocak’tan Çukurova Havaalanı’nın son durumu ile ilgili bilgi istedi.
Bunun üzerine açıklama yapan Genel Müdürü Ocak, gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Ocak, Çukurova Havalimanı, 2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen bir proje olduğunu belirterek şöyle dedi: ” Bu projemiz o tarihte 357 milyon Euro bedelle Koçoğlu firmasına ihale edilmiştir ve çalışmalar başlatılmıştır. Ancak firma 36 aylık yapım süresinin fiilî olarak kullanmış olmasına rağmen bu projeye kredi temin edememiştir. Kredi temin edemeyince öz kaynaklarıyla yatırımı belli bir noktaya getirmiştir. Yaklaşık 47 milyon Euro’luk bir öz kaynak harcaması yapmıştır. Yüzde 12 civarında yatırım Çukurova’nın üstyapısına da nihai kapasitesi 30 milyon olan birincil kapasitesi, 15 milyon olan terminal binasının uygulama projelerini teslim aldık. Şu anda şartname çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde üstyapı için de ihalemizi gerçekleştireceğiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir