featured

Connecticut yapımı ilk CH-53K helikopteri teslim edilecek

Sikorsky, Connecticut yapımı ilk CH-53K ağır nakliye helikopterini ABD Deniz Piyadeleri’ne teslim edecek.

Lockheed Martin bünyesindeki Sikorsky, ABD Deniz Piyadeleri’ne teslim edilecek olan ilk Connecticut yapımı CH-53K ağır nakliye helikopterinin teslimatını duyurdu. Şirket, daha fazla asker ve kargoyu gemiden kıyıya daha hızlı hareket ettiren bu helikopterin dijital olarak tasarlanmış ilk helikopter olduğunu söyledi. Dijital zincirin tasarımdan üretime, bakıma ve sürdürülebilirliğe kadar uzandığı, pilot ve mürettebatın iş yükünü azaltırken görev kullanılabilirliğini artırdığı belirtildi.

Sikorsky Başkanı Paul Lemmo, “Bu Connecticut yapımı CH-53K helikopteri, Sikorsky’nin onlarca yıldır güvenilir döner kanatlı uçaklar üretme mirasının bir kanıtıdır. Ancak helikopter tasarlama, test etme ve inşa etme şeklimiz artık değişti. Çalışanlarımız dijital araçları, üretim simülasyonu ve 3D lazer tarama teknolojisi gibi diğer ileri teknolojileri kullanıyor. Bu fabrika dönüşümü, Sikorsky’deki gelecekteki tüm helikopter programları için uygulanacak bir modeldir.” dedi.

King Stallion helikopteri, Kuzey Carolina Jacksonville’deki Marine Corps Aviation Station New River’da konuşlandırılacak ve burada Deniz Piyadeleri, CH-53K’nın 2024’teki ilk konuşlandırmasına hazırlanmak için eğitim uçuşları gerçekleştirecek ve filoyu ağır kaldırma görevleriyle destekleyecek. Bu ağır nakliye helikopteri, şu anda sözleşmeli toplam 33 hava aracı ve parçalar için sözleşmeli 9 hava aracı ile Deniz Piyadeleri için 200 hava araçlık Program of Record oluşumunun bir parçasıdır.

Havacılıktan Sorumlu Komutan Yardımcısı Korgeneral Mark R. Wise Sikorsky’de düzenlenen bir törende, “CH-53K helikopteri Deniz Piyadeleri’ne, dünyanın herhangi bir yerine ağır yük lojistik desteği gerektiren durumlarda gelişmiş kabiliyetler sağlıyor. Bu helikopter çok daha güvenli bir uçak çünkü görüşün düşük olduğu ortamlarda manevra yapabiliyor. Deniz Kuvvetleri’ni hızlı ve etkili bir şekilde konuşlandıracak.” dedi. (defenceturk)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir