featured

Boeing yüzey temizliğini test etmek için uçak içine canlı virüs yaydı

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Still Image Boeing CTI Live Virus Test 13 UV Wand

Boeing, Confident Travel Initiative’in (CTI) bir parçası olarak temizlik metodolojilerini canlı bir virüs ve gerçek bir uçak kullanarak test etti. Üretici, Arizona Üniversitesi ile ortaklaşa, kimyasal dezenfektanlar, elektrostatik püskürtücüler, antimikrobiyal kaplamalar ve Boeing’in ultraviyole çubuğu ile virüs temizlemeyi denedi. Teknolojilerin her birinin virüsü yok etmede etkili olduğu kanıtlandı.

Dün Boeing, temizleme tekniklerini kanıtlamak için bir uçağa canlı bir virüs salmayı içeren, türünün ilk örneği bir testin sonuçlarını açıkladı. Boeing, Arizona Üniversitesi ile ortaklaşa bir 737 uçağına insan için güvenli bir virüs yerleştirdi ve ardından onu Boeing’in tavsiye ettiği temizleme yöntemlerine tabi tuttu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Still Image Boeing CTI Live Virus Test 5 1000x665 1

Sonuçlar olağanüstü idi. Virüsün uygulandığı bölgelerden sürtme test çubuklarıyla örnekler  alındı ve önerilen temizlik yöntemlerinin, virüs kirlenmesinin etkili bir şekilde ortadan kaldırdığını tespit etti. Bu sonuç, MS2 olarak bilinen virüsün yok edilmeye karşı COVID-19 virüsünden daha dirençli olduğu kanıtlandığı için, üreticinin uçak sterilizasyonu için önerdiği önlemlere büyük bir güven oyu oldu.

Testin tamamı, uçak yolculuğunu ekip ve yolcular için güvenli hale getirmede havayollarını desteklemeyi amaçlayan Boeing CTI’ın (Kendine Güvenen Seyahat Girişimi) bir parçasıydı. Boeing’in CTI çalışmalarına liderlik eden Mike Delaney, şu yorumu yaptı:

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Still Image Boeing CTI Live Virus Test 7 antimicrobial 1000x665 1

“Bu temizleme çözümleri başka ortamlarda önceden test edilmiş olsa da, uçak farklı davranıyor. Müşterilerimizin kullanımı için önerdiğimiz kimyasalların ve tekniklerin etkili olduğunu ve virüs ile yapılan savaşta test edildiğini değerlendirmek ve onaylamak bizim için çok önemliydi. Arizona Üniversitesi ile çalışarak, viroloji alanındaki dünyaca ünlü uzmanlıklarını kullanabildik. ”

Ticari bir uçakta bu tür bir canlı virüs temizlik testi ilk kez gerçekleştiriliyor. Boeing, mükemmel temizlik süreçleri oluşturmaları için havayollarına ve ortaklarına rehberlik ederken, bu araştırma, üretici tarafından önerilen ürünlerin ve süreçlerin gerçekten işe yaradığına dair güven verecektir.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Still Image Boeing CTI Live Virus Test 4 1000x665 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Still Image Boeing CTI Live Virus Test 6 swab 1000x665 1

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir