featured

Boeing 757-200 kargo uçağı inişte pistten çıkarak ikiye bölündü

 

DHL kargo uçağı, Kosta Rika’daki San Jose Uluslararası Havalimanı’na acil iniş sırasında pistten çıktı ve ikiye bölündü.

Kosta Rika’daki Juan Santamaria Uluslararası Havalimanı, Boeing 757-200 kargo uçağının inişte pisten çıkmasından dolayı havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ve ilk yardım ekibi pilot ve yardımcı pilotu yaralanmadan uçaktan tahliye etti.

Havalimanı işletmecisi tarafından yapılan açıklamada iniş sıratında pistten çıkan uçak nedeniyle ABD, Orta Amerika, Meksika, Kanada ve Avrupa’ya gidiş-dönüş 57 ticari ve kargo uçuşunun etkilediğini söyledi.

Reuters’e göre, Guatemala’ya uçan uçak, hidrolik sisteminde bir arıza yaşadı ve bu da pilotun kalkıştan kısa bir süre sonra havaalanına acil iniş talep etmesine neden oldu.

Kosta Rika İtfaiye Departmanı müdürü Héctor Chaves, indikten sonra uçağın savrulduğunu, 180 derece döndüğünü ve ikiye ayrıldığını söyledi.

Boeing 757-200 kargo uçağının düşmesi sonucu DHL  kazanın neden oluğunu belirlemek için yetkili makamlar ile soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ SEI97645644

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ DHL Boeing 757 cargo

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Hidrolik sisteminde bir arıza bu denli bir kaza kırım olayına sebep olmuş yabancı kaynaklar da bu yönde geçmiş olsun

    Cevapla