featured

B737 Honolulu yakınında denize düştü

Rhoades Aviation tarafından Transair adı altında işletilen ve sadece kargo taşıyan bir Boeing 737 uçağı, Honolulu sahilinin hemen açıklarında denize düştü. Söz konusu uçak, N810TA tescilli 46 yaşındaki Boeing 737-200 kargo uçağı. İlk raporlar, her iki pilotun da kurtarıldığını gösteriyor.

Uçak, motor arızasının ardından yaklaşık olarak saat 02:30’da okyanusa acil iniş yaptı. Görünüşe göre Honolulu’ya dönmek için yeterli irtifa yoktu ve bu da uçağın okyanusa inmesine neden oldu. Uçakta iki pilotun bulunduğu, ikisinin de ABD sahil güvenlik ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Uçak sabah saat 01:33’te Honolulu’dan havalandı ve ilk verilere göre, uçağın kalktıktan sonra sadece 2,125 feetlik maksimum irtifaya ulaştığını gösteriyor. Pilotların uçağı kontrollü bir şekilde okyanusa indirebildiğini gösteriyor. Uçuş izleme verileri, son kaydedilen irtifa 75 fit ile saat 01:45 civarında.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ T4810 1536x854 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir