featured

Atlaszedeler Murat Ersoy’un evinin önünde ikinci kez eylem yaptı

Atlasglobal Eski Çalışanları Murat Ersoy’un İstinye’deki Evinin Önünde İkinci Kez Buluştu ve Alacaklarını İstedi.

Bilindiği üzere, Atlasglobal 14 Şubat 2020’de patronu Murat Ersoy tarafından 220 Milyon Dolar borçla iflas mahkemesine başvurmuştu. Atlaszedeler tam 11 aydır alamadıkları 3.5 aylık maaş ve tazminatlarının ödenmesi için 17 Ekim 2020 Cumartesi günü, Murat Ersoy’un İstinye’deki evinin önünde ikinci kez bir eylem daha yaptılar ve basın açıklaması ile alacaklarını talep ettiler.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Murat Ersoy, eski Atlasglobal çalışanlarını, Eski Genel Müdürlüğe randevulu olarak çağırmış ve kendisi tarafından belirlenen ödeme miktarları üzerinden mutabakatın eski personel tarafından imzalanması istenmişti. Personel, konunun kapanması için ve bazı alacaklarından feragat ederek, belirtilen ödeme tarihi olan 31 Ağustos 2020 tarihinde ödenmesi şartıyla mutabakatı imzalamıştı.

ANCAK ÖDEME VAATLERİ BİR TÜRLÜ GERÇEKLEŞMEDİ

31 Ağustos, 7 Eylül, 14 Eylül, 30 Eylül gibi tekrar tekrar ödeme tarihleri verildi. Ancak ödeme hiçbir şekilde gerçekleşmedi. Bu süreç 11 ayı buldu.

MURAT ERSOY, İSTİNYE YERİNE ZEYTİNBURNU ADRESİNİ ÖNERMİŞ:

Bize ulaşan bilgilere göre, 17 Ekim 2020 günü İstinye’de yapılacak protesto ve basın açıklamasının belli olmasından hemen sonra, Murat Ersoy, AZAP Kurulunu arayarak, eylemin İstinye yerine Zeytinburnu’ndaki evin önünde yapılması istemiş. Ancak, AZAP Kurulu, bunu kabul etmeyerek, eylem ve protestonun, Murat Ersoy ve ailesinin resmi ikametgahı olan İstinye’deki villasının önünde yapılmasını sağladı. Bu eylem sırasında, Murat Ersoy için çalışan üç kişinin, İdari İşler Müdürü, Özel Şoförü ve Hizmetlisinin villa sitesi içinde oldukları ve zaman zaman protesto eylemini izledikleri gözlemlendi.

Basın açıklaması sırasında, Atlaszedeler, “Öde Kurtul Murat Ersoy”, “Emek Hırsızı Murat Ersoy” gibi sloganlar atarak, hak ve alacaklarını Murat Ersoy’un villasının önünde yüksek sesle duyurdular.

AZAP Platformu yaptığı açıklamada, daha sonraki eylemin, ETS Binası önünde olacağını söyledi. AZAP Platformu, bu eylem için kendilerine destek olan Hava-Sen, Umut-Sen, AZAP Üyelerine ve izlemeye gelen basın mensuplarına ve ayrıca eylem noktasını ve katılımcıları koruyan Emniyet Güçlerine teşekkür ettiler.

AZAP Platformunun basın açıklamasının tam metni;

Sayın Kıymetli Arkadaşlar, Basın Mensupları, Sendika Temsilcileri. Hepiniz hoşgeldiniz.

Sizleri Saygı ve Sevgiyle selamlıyorum.

Bizler AtlasGlobal Havayolları çalışanları olarak, Kasım 2019’dan 14 Şubat 2020 tarihinde şirketin iflası açıklanıncaya kadar patron Ali Murat Ersoy tarafından ücretlerimizin ödeneceği vaadi ile çalıştık.

Sürecin sonunda söz verilen üç buçuk aylık birikmiş ücretler ödenmediği gibi, kıdem tazminatlarımız da dahil tüm özlük haklarımızdan da mahrum bırakıldık.

Söz veren 31 Ağustos 2020 tarihinde ödeyeceğini beyan ve taahhüt etmesi üzerine, Atlasglobal Eski çalışanlarının % 80’i, bu daveti samimi bir ödeme niyeti olarak öngörmüş, alacaklarından %30 – 40 arası feragat ederek mutabakat protokolünü imzalamıştır.

Ödeme tarihinden iki gün önce, 28 Ağustos 2020 günü Whatsapp uygulaması üzerinden, şartları kabul etmediği için veya özgür iradeleriyle veya sürece inanmadıkları için imzalamaya gelmeyen arkadaşlarımızı bahane ederek, tekrar görüşme yapacağını ve 7 Eylül 2020 tarihinde tüm ödemeleri toptan yapacağını ifade ederek, çalışırken çok da alışkın olduğumuz oyalama sürecine girmiştir.

Çok da alışkın olduğumuz üzere birbiri ardına yalanlarını sıralayak 14 eylül, 21 eylül 30 eylül tarihleri geçmiştir. Bilirkişi öncesi, eğer ödeme yapılacak paran hazır değilse, bu kadar insanı, bu pandeminin ortasında bulundukları yerlerden İstanbul’a davet edip, yolculuk masrafları ettirip, alacaklarından feragat ettirip, sonra param gelmedi veya herkes protokolü imzalamadı diyerek ödeme yapmamak, dürüstlük ve sözünü eri bir tüccar olma ilkesine ters düşmüştür.

AZAP Platformu olarak, hak ve alacaklarımızı almak için tüm platformlarda, basında ve sosyal medyada hak arayışımız daha yüksek yoğunluklu ve daha sert olarak devam edeceğini bildirmiştik.

Murat Ersoy ve işbirlikçilerinin yaşam alanlarının her yerinde olacağımızı söyledik, şimdi ailesi ile birlikte ikamet ettiği adreste buluşuyoruz.

Bir sonraki aşamada komşu olmayı planlayıp, direniş çadırımızı bu lokasyonda kurmayı planlıyoruz. Murat Ersoy’un çocuklarının da bizim neden orada olduğumuz hakkında soracakları olacağını düşünüyoruz.

Murat Ersoy bize olduğu kadar çocuklarına da nasıl bir iş insanı olduğunu açıklamalı. Ali Murat Ersoy’un gerçek yüzünü açıklayacağız.

Kabul ettirmeye çalıştığı hileli iflasa ait gerçekleri, kullandığı ilişkileri ve yöntemleri, off-shore şirketleri, gözden kaçırmaya çalıştığı şirketleri, iştirakleri ve ortaklıkları hem kamuoyu, hem de adalet mekanizması ile paylaşacağız.

İflasın, hileli bir iflas olduğunu ispat edeceğiz ve bu konudan kolayca kurtulmasına engel olacağız.

Hak ve alacaklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz.

Hepinize katılım ve desteğiniz için, buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla.

A.Z.A.P. (AtlasZedeler Adalet Platformu) Yönetim Kurulu

Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

42 Yorum

  1. 4 sene önce

    Bir anne yazmış ben utandım gerçekten,nerde bu adalet tıksınlar bu adamı içeri bende ozaman hakkımdan vazgeçebilirim

    Cevapla
  2. 4 sene önce

    Ilk istinye protestosunda oradaydim.Kendisini gorurde 2 soz ederim demistim.Guvenlik gorusturtmedi.Ardindan kendisine iyiniyetle zarif bir mektup kargoladim..Adresten ayrildi notu ile mektup geri geldi..Anlayamadigim noktalar var biri ,bi insan neden pandemiyi bildigini itiraf ederBipatron neden mahkemeye gidenleri sirket kurdugumda ise almam derBunlarin hepsimi yalan ki bu pesimist bi dusunceYA da isin arkasinda benim goremedigim baska bi seylermi var bu da iyimser bi dusunce..Burada hakkini arayan arkadaslara tez zamanda ferahlik dileyerek noktaliyorumkiBEnim oglum line siz lifussuz ortalarda kaldi ardindan pandemi tuy dikti sindi hicbir havayolu almiyor..Sayin Ersoy ,oglum diyorum oglum ,cocuk daha is hayatinin basinda issiz kaldi madem pandemiyi biliyordunuz ,iflas yolundayduniz neden son donem type verip sonunda battik sizi ucuramiyoruz dediniz..SIZIN COCUKLARINIXIN HAYALLERINI GELECEGINI BIRILERI YIKSAYDI TAVRINIZ NE OLURDU..Sizin yogun islerinizin arasindan bi an basinizi kaldirip ,maaslarini alamayanlara ,line siz ortalarda kalan gencecik pilotlara bi an once el atmanizi ,sizin vicdanen bizlerinde calisanlar ve ebeveynleri olarak bu sevimsiz sikintidan bi an kurtulmsmiz adina biseyler yapmanizi bekliyoruz.Daha ne kadar yalvarslim.Benim oglum cok sikintida cunku isin basinda issiz kaldi..Anne olarak hop oturup hop kalkmatayim..Anneniz bu durumda olsun istermiydiniz.Gozunuzden sakindiginiz evlatlariniz bu durumlara dussun istermisiniz..Bizleri anlayin.Lutfen anlamaya calisin zaten anlar biseyler yapmaya calisirsiniz..Cocugum canavar gibi pilot oldu biriletinin yuzunden evde bunalimlari oynuyor.Beddua etmeyecegim..Ama tarih tekerrur eder lutfen bunu unutmayin..Kimse yasattigini yasamadan gitmiyor bu dunyadan..Bizlerini anlayin gerisi gelir zaten

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Murat Ersoy, bu Anne’nin dramını anlayabiliyor musun? Yoksa siz annesiz babasız mı dünyaya geldiniz? Kendi çocuklarını uzaktan seyrederken, çocuklarının elindeki tüm imkanların birden alındığını bir an için düşün, ne hissedersin? Bu Anne’nin sorusu çok güzeldi? Madem biliyordun, neden AFA Eğitimlerine devam ettiniz? Çöz tüm bu sorunları. Yarına kalmasın. AZAP’ın protestoları için diğer evlerinin adreslerini önereceğine, tüm bunları sat borçlarını öde. Git Antalya İbradi’daki köyüne dön. Bu İstanbul sana yaramadı. Babanın mezarı İstanbul’da kalsa da sen git köyünde yaşa. Babanın mezarına git. Özür dile babandan. Tavsiyelerini tutamadım diye. Anladın mı? Tüm bunların bitmesin sana bağlı. #ödekurtul yaa. paran yoksa, sat kurtul öde kurtul.

      Cevapla
  3. 4 sene önce

    pazarlıkla mekan tercihide yapılıyor ilginç ki

    Cevapla
  4. 4 sene önce

    Hakkımız olanı ver murat ersoy….

    Cevapla
  5. 4 sene önce

    Yazık..Gerçekten yazık..Bu ülkede daha önce de batan kapanan şirketler oldu.Ama ilk kez bir patron bu denli rezil duruma düştü bence..Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…Akşamları rahat yatamıyorsun değil mi..

    Cevapla
  6. 4 sene önce

    Sadece hakkımız olanı istiyoruz. Çoluğumuzun çocuğumuzun hakkını sana bırakmayacağız. Sen sırça köşklerde yaşarken 2000 aile pandemi sürecinde beş parasız kaldı.

    Cevapla
  7. Hiç elma ağacının altına armut düşer mi?

    Cevapla
  8. Burada bu işlerin en büyük yardımcısı olan finans müdürü ve muhasebe müdürünü unutmamak gerekli bütün bu para transferleri Figen ve Alaeddin ikilisinin bilgisi dahilinde yapıldı. Bu arada KOT bu kul hakkında şeninde payın az değil ve utanmadan buralarda hala yazıyorsun. O uçağı nasıl götürdüğünü kimse unutmadı. Ama o sana on numara bol gelen koltuk sana da kalmadı. Bu kadar kul hakkı sanalda kalmaz

    Cevapla
    • Otomatik düzeltmeden Kot çıkmış. Kot değil Kpt olacak. Düzeltmek isterim

      Cevapla
  9. 4 sene önce

    Siz, mersoyun , evinin önünde bu soguk sonbahar gününde haklarinızı isterken,O muhtemelen, sıcak jakuzi sinde prosu ile kahkaha atıp keyif yapıyordur.Neredenmi biliyorum,bu kadar yalan söyleyen gamsız biri ancak böyle yapar.

    Cevapla
  10. 4 sene önce

    Yazıklar olsun. Bu kadar kul hakkına girilmez!!! Yatacak yerin yok. Öde kurtul… Çember Daralıyor…

    Cevapla
  11. 4 sene önce

    Nasıl bi işe kalkıştın farkında değilsin.Çoğu kişinin yuvasını bile dağıttın sen allah da senin yuvanı dağıtsın perişan ol emi

    Cevapla
  12. 4 sene önce

    Ya me , bu kadar insanın ahı ömür boyu sürer

    Cevapla
  13. 4 sene önce

    Evet herseyi acıga cıkaracagızzz… Her hafta sonu istinyedeyiz… Ö. D. E. Y. E. C. E. K. S. İ. N

    Cevapla
  14. 4 sene önce

    Sizinle bütün özverimizle çalıştık.yaptığınızı size YAKIŞTIRAMADIM.maaşlarımızı ödeyin. UMUTMADAN KUL HAKKI HELAL DEĞİL HARAM dır

    Cevapla
  15. 4 sene önce

    Uçakta kek/sandviç kalmadigi’nda ortalığı ayağa kaldıran ve ne hikmetse çoğunluğu Murat Ersoyun yakın arkadaşı çıkan yolculara bakıp “yok ya bizim patron bunlarla arkadaş değildir, ne işi olur bu tiplerle? Bizim patron saygın, sözünün eri, beyefendi ve başarılı bir iş adamı “diye düşünürdüm… Ama nerden bileceksiniz..Kavun değil ki.. Meğer tam da uçakta ortalığı ayağa kaldıran tiplere layık,kaypak,yalancı,bir dediği bir dediğini tutmayan,kul hakkı yiyen,ailesinin yüz karası ve HIRSIZ biriymiş.. Babalar çocuklarının gözünde hep kahramandır..Peki ya SEN ?

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Yanlışlıkla beğenmeme butonunu tıkladım. Özür diliyorum. O Murat Ersoy’un arkadaşları da umarım buradaki yorumları okuyordur. Hala arkadaşı mısınız?

      Cevapla
  16. Şan, şeref, onur, gurur… Bunlar “babamızın mirası” olarak değil; çocuklarımızın emaneti olarak görülmeli ve bunu kabul ederek yaşamalıyız. Şunun oğlu olmaktan çok, bunun babası olmaktan gurur duymalıyız. Hayat bize bir çok çocuk gösterdi; ölünceye kadar şunun çocuğu diye bahsedildi. Ama kendi başarıları yerine, çocuklarının başarısı ile gurur duyan bir baba, en mutlu babadır. Ailenin ve soyunun rezili olma. #ödekurtul

    Cevapla
  17. 4 sene önce

    DİKKAT ! M.ERSOY çember daralıyor ! #ödekurtul #çemberdaralıyor #kaçamazsın #azaapsenibitirecek #azapzaliminensesinde #ensendeyiz

    Cevapla
  18. 4 sene önce

    Öde kurtul Murat Ersoy

    Cevapla
  19. 4 sene önce

    Murat Ersoy, sana gerçekten acıyorum. Senin bu düştüğün durum, çok acı verici. Tamam ciddi para uçurdun, kaçırdın, ama bu durum sana hiç yakışmadı. Şirketinin için dedikodularla yıkılmış, yöneticilerini hiç dinlememişsin, kendi bildiğini okumuşsun, saçma sapan uçuş destinasyonlarını kabul etmişsin ve uçmuşsun, zarar etmişsin, para kazanmışsın, gerçekten şirkete faydası olanları şirketten kovmuşsun, birisi öyle söyledi diye işten çıkarmışsın, senin yatacak yerin yok yani. Bir şirkette özgür ve açık konuşma ortamı yaratamamışsın, karşı fikirde olanları daha can kulağıyla dinlemen lazım iken, dinlememişsin, hep kendin konuşmuşsun, birilerine aşırı yetki verip, onların ortalığı yakıp kasıp kavurmasına izin vermişsin, danışmanların olmuş, onları dinledin mi, onlar seni kullandığı belli değil, danışmanların kabin departmanı içinden çıkmamış, bu nedir yaa? Senin, iyi liderlik özelliklerin zaten olmadığı için toplantıları yönetememişsin, sürekli toplantıları iptal etmişsin, sen bu işlerin adamı değilsin. #ödekurtul bu ızdırap ve azaptan. Temizle bu işi. Sonra al aileni git İsviçre’ye yeni bir hayat kur kendine. Zürih güzeldir. Bir de tekne alırsan Zürih Gölünde keyif yaparsın. Anladın mı beni? Adamı hasta etme.

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Söz konu zat ın muhtelif ortamlardaki beyanlarından anlıyoruz ki bir süreden beri airline işinin istediği karlılıkta yürümeyeceğini anlamış. O nedenle dostlar alışverişte görsün misali yürütmüş işleri. Görünüşte Marka değeri yaratma, globallik, reklamlar, kalite vs.vs. Arka planda işi nasıl tasviye edeceğini planlamış. 3. Havalimanıyla ortaya çıkan yüksek maliyetler de anlaşılabilir bir gerekçe yaratmış. Muhtemelen Pandemi konusunda da önceden bir bilgiye ulaşmışsa “işte tam zamanı” diyerek startı vermiş uyanık. Hesaba katmadığı tek husus ise çalışanların haklarını arayacakları olmuş. Bunun nedenini de yaşamı boyunca emeğe üstten ve kibirli bir bakışın oluşturduğu muhtemeldir. Bu arada davanın taraflarından biri olan AZAP emek platformu boş durmuyorlar. İflasın bir takım anormallikler taşıdığı, organize bir iş olduğuna dair kanıtlara ulaştılar. Bu konuda pişman olduğunu yakında göreceğinden eminim. Millet adına karar verecek Mahkeme, söz konusu zat ve işbirlikçileri hakkında layık oldukları cezayı verecektir.

      Cevapla
  20. 4 sene önce

    Unutma @azap senin yaşam boyu azabın olacak.Ensendeyiz.

    Cevapla
  21. 4 sene önce

    Bu dünyada kamoyu onunde rezil olmani goreyim yeter de artar bile.3 aylik maasimin ucreti kadar rezil olmani istiyorum bu acziyette senin sulalenenyeter adi insan !

    Cevapla
  22. 4 sene önce

    Sana burdan agiz dolusu kufur ediyorum.Yalancisin !Diyeceklerin bu kadar kalpazan !

    Cevapla
  23. 4 sene önce

    Bir insanin soy adina hicmi saygısı olmaz sen demedinmi ersoylarda kimsenin parasi kalmaz diye sen demedinmi 16 sinda odeyecegim diye kac 16 lar gecti verdigi sozu tutmayanlara senin gibi davrananlara nedenir bilmiyorum ve hakkimi helal etmiyorum.

    Cevapla
  24. 4 sene önce

    Gectıgım de sunu anladım yarı acık ceza evınde gorev almısım. Mobıngin ıftıraların metreslerın pazarlamaların bazı kaptanların gereksız egoları kabinde ki bırcok varosun bulundugu gorev aldıgı kurum. Aslında kurumsal sırketlere gıdınce kurum dıye söylemek hata olur. Cv ne bıle atlas yazdıgında mulakatlarda 1-0 yenik baslıyorsunuz. Zorluyorlar. Neden kalitesızlık diz boyu.. memur amiri kotuler amir kaptanı kokpıt herkesi dallashele ofıs hele ekip planlama,ve müdürü. Yatcak yeriniz yok. Hele murat ersoy cok mu sevıon hosteslerı sen neden ugrasıyorsun bu hosteslerle.?? Ben de ağlayarak cıkmıstım. Uzun surede ışşiz kaldım. Sonra tkya girdim. Tuzum kuru. Allahtan onur air var. Az kaldı nisana. Gercekten gorevını ıyı yapan bir azınlıkta var en cok onlara üzülürüm.

    Cevapla
    • 4 sene önce

      Sen şimdi övdün mü sövdün mü ne dediğin anlaşılmadı..Ama bizler mutluyduk bu şirkette kardeş.Ta ki aldatılana,emeğimiz çalınana kadar.Sen de mutlu ol tk da..

      Cevapla
      • Selam kaptanım. Bende mutluydum taki haksızlıga ugrayana kadar. Bak, sizlerde haksızlıga uğrayana kadar mutluymussunuz kendı yuregınızle yazmıssınız.. ınsanın basına olaylar gelmeyince anlasılmıyormus. Ilk kez yorum yaptım. Me denilen zati sahıs ne kadar cok kotuluk yapmıs uzmus ekmeklerınden etmiş fArkında mısınız insanların? Tk da sizlerden patronundan calısanına kadar hiç ıyı bahsetmıyorlar ne kadar acı degıl mi? Tabi ki de kalıteli ınsanlarda var ınanın onlar ıcın üzülüyorum bnde. Gecmısı unutmayın unutturmayın. Uçuştaydım hemen yazamadım umarım hersey guzel olur.

        Cevapla
    • Bizim kabinimiz Türkçe okur yazardı. Daha önceden de böyle miydiniz, yoksa TK’ya geçince mi iki lafı bir araya getirememeye başladınız. Aklınız çok karışmış. Ne demek istediğinizi üniversite bitirmiş 5 kişi anlayamadık. Şair burda demek istemiş ki durumuna düştük. Aferin sana TK’da mutluluklar.

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Senin okuduğun okula yazıkÖğretmenlerinin zamanına yazıkMalesef aldığın nefese yazıkBizede yazık aynı havayı solumuşuz

      Cevapla
  25. 4 sene önce

    Yaşattıklarını yaşamadan ölmemen için dua ediyorum. Şimdiye kadar kimsede ahım kalmadı. Onun için beddua etmiyorum kimseye. Allah seni senin gibi adamlarla karşılaştırsın. Öbür tarafta zaten gerekenin yapılacağına inanıyorum; odunun bol olsun. Bu kadar insanı mağdur etmenin illaki bir karşılığı olacaktır.

    Cevapla
  26. #ödekurtul #onurluyaşa

    Cevapla
  27. 4 sene önce

    De hele Murat, bu borcun ne kadarı diğer cebin ATS ye ait. Hiç bir yere ödeme yapmadan yaptığın uçuşlara ait bilet ücretleri Akfe inşaatda onu çözdük. Şimdi sıra Anayurt Kömürcülükde, aahi kiminle kurmuştun bu şirketi?

    Cevapla
  28. 4 sene önce

    Murat Ersoy eğer rahatsız oluyorsan yok oraya gelmeyin buraya gidin diyeceğine borclarını öde sende bizde kurtulalım.

    Cevapla
  29. 4 sene önce

    Hakkımızı alıncaya kadar peşini bırakmayacağız M.E

    Cevapla
  30. 4 sene önce

    Kaçarak kurtuluş olmaz. #ödekurtul

    Cevapla
  31. 4 sene önce

    2012 yılında ifira ile işten atmıslardı davami kazandım. Ve bu adamın ne kadar karakter yoksunu adi bir adam oldugunu anlatmaya çalıştım. Kimse kulak vermemıstı. Şimdi kulak vermeynler yollarda yol olmus. Diğeri de hırsız damgası yemiş patron…kendi içinizde bölünüp rezil olmussunuz. Ben ise tk da guvenli huzurla uctum ucuyorum!

    Cevapla
    • Bazen yapılan kötülükler bile iyiliğe dönüşür. TK ile Mutluluğun daim olsun kardeşim. Keşke bizi Kasım 2019’da işten çıkarsaydı. Kına mı alalım bilemedim. Neyin peşindesin?

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Nekadar karekter yoksunu bir yapın var.

      Cevapla
    • 4 sene önce

      Kervan yürüyor arkadaşlar yolumuza devam.

      Cevapla