featured

ANA, A380 ile doğa uçuşu yapacak

30 Ekim Cumartesi günü ANA, yolcularını Tokyo Narita’dan Okinawa’daki Miyako Shimojishima Havalimanı’na uçurmak için Flying Honu A380‘i (tescil ismi JA381A) kullanacak. ANA bunu tropikal bir hafta sonu gezi programı olarak satıyor.

Narita’dan kalkış yerel saat ile 11:00’de, Okinawa’ya varış saati 14:15’te planlanıyor. İki havaalanı arasında yaklaşık 1.150 mil (1.850 kilometre) mesafe bulunmaktadır. Flying Honu bu uçuşta bir hız rekoru kırmayı planlamıyor.

Yolcular, Okinawa adasında iki gece konaklama yapıp 1 Kasım Pazartesi günü öğleden sonra  saat 15:00’te Tokyo-Narita’ya geri dönecek. Bu, iyi vakit geçirmek için bir bahane ve iki gece için güzel bir otelde dinlenme fırsatı veriyor.

Bu gezi uçuşu, iki katlı bir A380 uçağı ile yakın olmak için nadir bir şans sunuyor. Hafta sonunun organizatörleri bunu biliyor ve yolculara her iki havalimanının aprondan fotoğraf çekme şansı sunuyor.

31 Ekim Pazar günü, Okinawa Miyako Shimojishima Havalimanı’nda park halindeyken isteğe bağlı derinlemesine bir uçak içi turu da var. Normalde Premium kabinleri ana kabin yolcularına kapalı tutulur.  Bu defa gerçek uçuşlardan farklı olarak, katılımcılar bu turda uçağın içinde serbesce dolaşabilcekler. Çok sayıda kabin içi fotoğraf çekme fırsatının yanı sıra A380’in dıştan da fotoğraf çekme şansı olacak.

Tur fiyatı, hangi kabinde uçmayı tercih ettiğinize göre değişiyor. ANA, ekonomi, premium ekonomi, iş ve birinci sınıf olmak üzere 4 ayrı kabin sunuyor. Tur fiyatına uçak bileti, konaklama, transferler, iki akşam yemeği, iki kahvaltı ve vergiler dahil.

ANA’nın web sitesinde ilan edilmesine rağmen, A380 hafta sonu gezisi bir tur operatörü tarafından özel olarak organize edilmiş. Ödemeler tur operatörü aracılığıyla yapılacak. Açıklamada tur operatörü, bu turun yapılabilmesi için en az 250 kişinin rezervasyon yapması gerektiğini, uçuşlar için hükümet onayı sağlanacağını, hava ve diğer koşullara bağlı olarak rotalar ve uçak içi hizmetlerin değişebileceği belirtiliyor.

Hafta sonu için 250’den fazla kişi Okinawa’ya gitmek isterse, organizatör kimin uçacağını ve kimin uçamayacağını belirlemek için bir piyango/kura düzenleyecek.

Manzaralı uçuşlar büyük ölçüde Asya-Pasifik bölgesiyle sınırlı bir trend olmaya devam ederken, diğer A380 operatörleri muhtemelen bu ANA modelini dünyanın kendi bölgelerinde benzer işler yapabilirler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir