featured

AMSTERDAM SCHIPOL AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI OLDU

Amsterdam Schipol Avrupa’nın en büyük üçüncü havalimanı oldu
Amsterdam, Londra Heathrow ve Paris Charles de Gaulle havalimanlarından sonra Avrupa’nın en işlek üçüncü terminali olan Frankfurt, bu unvanını bu yıl Amsterdam’a kaptırdı.
Amsterdam Schiphol artık Avrupa’nın en büyük üçüncü havalimanı oldu. Ağustos ayında yolcu sayısı yüzde 7.6 artarak 6.4 milyon yolcunun geçtiği Amsterdam Schiphol Havalimanı, aynı dönemde 6 milyon yolcu ağırlayan Frankfurt Havalimanı’nı geçerek Avrupa’nın en işlek 3.terminali oldu. Sene başından bu yana geçen süre göz önüne alındığında Schiphol yolcu sayısı itibariyle Frankfurt’u geride bıraktı. Ocak-Ağustos ayları arasında Schiphol’den 42.5 milyon yolcu geçerken, aynı dönemde Frankfurt’u kullanan yolcu sayısı 40.8 milyonda kaldı.
Amsterdam Schiphol’un yolcu sayısının artmasında uçakların iniş-kalkış ücretlerinde indirim yapmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Nisan ayında iniş-kalkış ücretlerinde yüzde 11.6 oranında indirime giden havalimanı yönetimini geçen yıl da fiyatları yüzde 6.8 oranında düşürmüştü. Ancak önümüzdeki yıllarda genişleme ve inşaat projeleri nedeniyle finansmana ihtiyaç duyulacağından fiyatların tekrar yükseleceği yorumları yapılırken, Amsterdam Schiphol Havalimanı CEO’su Jos Nijhuis yıl sonunda 63 milyon yolcu hedeflediklerini bildirdi.
Schiphol’un 1.2 milyar Euro’ya mal olacak yeni terminal binası inşaatı tamamlanınca yolcu kapasitesi 80 milyona çıkacak.
Frankfurt Havalimanı’da artan yolcu talebine cevap verebilmek için 2022 yılında bitecek ve kapasiteyi 14 milyon artıracak yeni terminal binası inşa ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir