featured

American & United Airlines’a 95 milyon Dolar tazminat

9 Eylül Saldırılarının havacılık sanıkları American Airlines ve Arabic Airlines, tam 16 yıl sonra sonuçlanan tazminat davasında, 11 Eylül’de uçağın kaçırılmasına yol açan güvenlik kusurları sebebiyle kaza mahali için 95 milyon Dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
Avukatların emsallerine uygun kapsamlı görüşmeleri sonucu anlaşmaya varılan yüklü tazminat, Salı günü açılan dava dosyalarında açıklandı.
Para, Manhattan binalarının yeniden inşasına yardımcı olacak.
American Airlines, United Airlines ve diğer havacılık sanıkları, 11 Eylül saldırılarında uçakların kaçırılmasına yol açan ihmaller sebebiyle milyonlarca Dolar ödeyecek.
Yeni Dünya Ticaret Merkezi binalarının mütahitleri, 11 Eylül 2001’de kaçırılan uçaklar tarafından
yıkılan beş bina arasından üç gökdeleni imha etmiş ve havacılık şirketlerinden 3.5 milyar dolar talep etmişlerdi.
Avukatlar, geçtiğimiz hafta imzalanan anlaşmaya, “aylarca gayretle çalışan amatör avukatların kapsamlı görüşmeleri” sayesinde varıldığını belirterek, tarafların, saldırılardan sorumlu tutulma konusunda herhangi bir taviz vermediğini söyledi.
Daha önce yapılan anlaşmalarda, çalışanlarının üçte ikisini kaybeden bir finansal hizmetler firmasına 135 milyon dolar ödenmişti. Bu tazminat ise kazazede mağdurlara aktarılmayacak. Para Manhattan’ın alt kısmında bulunan 16 dönümlük alandaki binaların yeniden inşası için kullanılacak.
United Airlines konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken American Airlines sözcüsü Matt Miller, şirketin bir mütabakata varmaktan memnun olduğunu söyledi.
Miller, “Bu korkunç günü ve bunun American Airlines ailesinin 23 üyesinin trajik kaybı da dahil olmak üzere kalıcı etkisini asla unutmayacağız” dedi.
Silverstein sözcüsü Bud Perrone ise, şirketlerinin 9-11 sonrası görülen bu davada nihayet
bir karara varılmasından memnun olduğunu söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir