featured

ALMANLAR 3.HAVALİMANI NI HAZMEDEMEDİ

İstanbul’da yapımı süren ve dünyanın en büyüğü olacak 3. Havalimanı, Almanları korkutmaya devam ediyor. Bunun bir örneği daha Alman kanalı Deutsche Welle’nin (DW) yayınladığı “Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapıyor ama ne pahasına?” başlığıyla paylaştığı videodan anlaşılıyor.
İstanbul’da inşası devam eden 3. Havalimanı, 2018’de tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi ve 6 pistiyle dünyanın en büyüğü olacak.
Hizmete girmesiyle birlikte Almanya’daki Frankfurt Havalimanı’nı geride bırakacak olması ve adeta ‘çekim merkezi’ haline gelecek olmasıyla Almanlar’ın gözünü korkutuyor.
Alman DW kanalının, sosyal medya hesabı Twitter’dan dev projeyle ilgili paylaştığı videoda ormanların yok olacağı, şehrin su rezervinin etkilenebileceği ve havalimanı altyapısının çevreye karşı olduğu şeklinde asılsız görüşlere yer vererek Türkiye’ye karşı karalama kampanyasında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 7 sene önce

    Nelerden bahsediyorsunuz?
    Yok almanlar avrupalilar filan.
    kullanilan tum mamullerden %90indan dazlasi avrupadan.
    Kopruler Ispanya dahi olsa alman firmasinin
    Bagaj sistemleri hollandalilarin,
    Ampullerden, push-back’e kadar, camlardan, bilgisayarlara, klima sistemlerine kadar..
    Digerlerini saymaya gerek var mi?
    Kiskaniyorlar..

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    adamlar insanlık namına uyarıyor, biz ise, 2016’da betonla övünmeyi yeğliyoruz…ülkenin bütün yatırımını istanbul’a yapın! yapın ki, hem güzelim tarihi şehri, hindistan’ın vasat şehirlerine benzetin ve ülkedeki bölgeler arası dengesizliği iyice teşvik edin! sonra da, alman hazmedemedi! alman senin neyini hazmedemesin? onun teknolojisiyle havalimanı yapan adamsın neticede!

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    niye asılsız görüşlermiş ? kuzey ormanları katledilmedi mi ? yalan mı ?

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    Dünya çapında iş yapan 1000 den fazla büyük şirketi olan ve sadece 4 büyük şirketin yıllık gelirinin 800 milyar euro olduğu bir ülke mi hazmedemeyecek ?

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    O Yüzden Mi Alman Şirkete Rekor Sayıda Körük Siparişi Verdiniz Türk Mühendisliği Dururken Kendi Kendinizi Rezil Ediyorsunuz Bu Boş Haberlerle…

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    böyle haberler okuyunca güleyim mi ağlayayım mı karar veremiyorum! adamların yapmadığı icat malını satmadığı ülke yok bu ülkeyi yönetenler onların arabalarından başka arabalara binemiyorlar, yeni havalanında kullanılan kablolar,elektronik sistemler vs hep alman malı,teknoloji,sanayi,bilim dünyada bunlardan soruluyor hala yok almanya hazmedemiyor yok korkuyor yok bilmem ne!

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Yukarıdaki bir hususu düzeltmekte fayda var: 3. Havalimanı tek bir bütün olarak 2018’de hizmete girmeyecek. Sadece 1. Faz’ı (90 milyon yolcu/yıl kapasiteli Terminal binası, diğer destek ve idari yapılar, kontrol kuleleri ve kuzey-güney doğrultusunda biri 3.750 mt. diğeri de 4.100 mt. uzunluğunda (her ikisinin de eni 60mt.) iki adet pist 2018’de hizmete girecek.
    IGA Sitesinde “inşaat/yapım aşamaları” bölümünden tüm projenin 4 faz halinde olduğunu ve 2028’de tamamlanma hedefinde olduklarını görebiliyorsunuz. Ancak henüz burada yenilenmemesine rağmen, Faz 2 ve sonrasında birtakım önemli değişikliklerin planlandığı ve tüm projenin 2025’de bitirileceği de son duyumlar arasındadır!…

    Cevapla
  8. 8 sene önce

    Burada varsa bile tehlike 3. Havalimanı’nın çevreye olabilecek olası olumsuz etkileri deği; tek başına… Havalimanı’nın sınırları dışında kalan Tayakadın, Arnavutköy, Yeniköy gibi şu anda orta-düşük gelir düzeyi vatandaşların oturduğu ciddi yerlşim alanlar var ve 3. Havalimanı’nın devrey girmesiyle buraları daha da çok yerleşim alacak. Havalimanın’da eninde sonunda çalışacak 100.000 işgören olacağı ifade edilmekte. Ki bunlar “vari,yalı” çalışacaklar; yani muhtemelen250.000 kişi buradan ekmek yiyecek. Herhalde bu çalışanların çoğu Kartal’da, Beylikdüzünde oturmayacaklar!… Aileleriyle birlikte 500-600.000 kişiyı bulabilir… Daha da kötüsü, yine Havalimanının tam sınırında İhsaniye ve Işıklar diye şu an 100 haneli iki köycük var. Bunlar Göktürk’ten ötede (batı yönünde) yer alıyor. Buraları da Göktürkvari, Zekeriyaköyvari üst düzey gelir grubunda olanlar için yeni yerleşim alanına açılacakmış… Yani oraya bir tek yeni bir hava limanı yapılmıyor!… Tehlike işin bu tarafında!… Ha, tabi bir de çılgın proje “Kanal İstanbul” var!… Olaylara mikro değilmakro açıdan bakılırsa, evet bir tehlike var ama bu havalimanından dolayı değil. Havalimanı bu yerleşime bir miktar sebep olacaksa da bu kontrollu bir şekilde ele alınabilir. Ama Göktürkvari bir yerleşim, öylle kontrol altında zor tutulur!…

    Cevapla