featured

Airbus, hidrojen kullanımını teşvik etmek için ortaklık kurdu

Airbus, Air Liquide ve VINCI Havalimanları, hidrojen kullanımını özendirmek ve havacılık sektörünün karbondan arındırılmasını hızlandırmak için bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Havacılık sektöründe;, hidrojen ve havalimanı endüstrilerinde üç büyük oyuncu olan Airbus, Air Liquide ve VINCI Havalimanları, havalimanlarında hidrojen kullanımını isteklendirerek özendirmek ve gelecekteki hidrojen yakıtları kullanan uçaklarını barındıracak Avrupa havalimanı ağını şimdiden oluşturmak için birlikte çalışmalar başlattılar. Lyon-Saint Exupéry (Fransa) havalimanı, 2023 gibi erken bir tarihte ilk kurulumlara ev sahipliği yapacak.

Lyon-Saint Exupéry Havalimanı, ortaklar tarafından pilot havalimanı olarak seçilmiş bulunuyor. Bu projenin uygulanması birkaç aşama içerir:

2023’ten itibaren: Lyon-Saint Exupéry havaalanında bir hidrojen gazı dağıtım istasyonunun kurulması. Bu istasyon, hem havalimanının kara araçlarına (hava tarafı otobüsleri, kamyonlar, elleçleme ekipmanları vb.) hem de ortaklarına ait araçların yanı sıra havalimanı çevresinde dolaşan ağır vasıta araçları sağlayacak. Bu ilk aşama, havalimanının tesislerini ve dinamiklerini, erişim alanında bir “hidrojen merkezi” olarak test etmek için gerekiyor.

2023 ve 2030 arasında: hidrojenin gelecekteki uçaklarda kullanılmasına izin verecek sıvı hidrojen altyapılarının yaygınlaştırılması.

2030’un Ötesi: Hidrojen altyapısının üretimden havalimanında sıvı hidrojenin toplu dağıtımına kadar yaygınlaştırılması.

2030’a kadar; üç ortak, VINCI Havalimanları’nın Avrupa havaalanı ağının, yerde ve uçakta kullanım için gerekli hidrojen üretim, depolama ve tedarik tesisleriyle donatılması olasılığını inceleyecek.

Bu ortaklık, ortakların hava taşımacılığını karbondan arındırma konusundaki ortak taahhüdünü göstermektedir ve havalimanı ekosisteminde hidrojenin geliştirilmesi için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Airbus’ın ticari uçaklardaki bilgi birikimine, Air Liquide’in hidrojen değer zincirinin tamamına (üretim, sıvılaştırma, depolama ve dağıtım) hakim olma konusundaki uzmanlığına ve 45 havalimanı ile önde gelen özel havalimanı işletmecisi olan VINCI Havalimanları’nın küresel erişimine dayanıyor..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir