featured

AEROFLOT İĞRENÇ BİR KARAR ALDI

Rusya’nın ulusal hava yolu şirketi Aeroflot’un 400 kadar kadın çalışanını yaşlı, şişman ve çirkin olduğu gerekçesiyle prestijli hatlarda uçmaktan men ettiği iddia edildi.
400 kadar öfkeli kadın kabin ekibi çalışanı Rus hava yolu şirketi Aeroflot’un kendilerine yalnızca genç ve zayıf çalışanların yurtdışı seferlerinde hizmet vereceğini açıkladığını iddia etti.

 Yurtdışı seferlerinde çalışmaktan men edilen kadın çalışanlardan Yevgenia Magurina şirketin sadece genç ve zayıf çalışanlarının uluslararası uçuşlarda yer alabileceğini söylediğini belirtti.

Bir başka kadın çalışan da hava yolu şirketinin kendilerini inek gibi tarttığını söyledi.
Bir grup öfkeli kadın kabin ekibi çalışanı Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’e durumu açıklayan bir yazı gönderdi.
Kendilerini Rusça’da yaşlı, şişman ve çirkin kısaltması olarak kullanılan STS olarak adlandıran kadın kabin ekibi çalışanları yurtdışı uçuşlarda görevlendirilmediklerini bunun yerine rağbet görmeyen iç hat uçuş rotalarında görev aldıklarını söyledi.
Yurtdışı uçuşlarında görevlendirilmeyen tecrübeli kadın kabin ekibi çalışanları için bu durum konaklamalı uçuşlarda görev almamak yani daha az para kazanmak anlamına geliyor.
Yevgenia Magurina 15 yıldır uçuşlarda görev aldığını ve yurtdışı uçuşlarda kıdemli kabin mürettebatı olarak çalıştığını fakat beden ölçüsü yeni konulan kurallara uymadığı için Ağustos ayından bu yana sadece iç hat uçuşlarda uçtuğunu belirtiyor.
Tüm kadın kabin ekibinin topluca fotoğraflandığını ve ölçüldüğünü, hatta bazılarının tartıldığını söyleyen Magurina bu uygulamanın şirketin yeniden markalaşma adı altında yapıldığını ve hayatının Ağustos ayında aniden değiştiğini ifade ediyor.
Verilere göre 400 kadar kadın kabin ekibi çalışanı yeni düzenlemeler dolayısıyla mağdur edildi.
Magurina ayrıca 40 yaş üzeri ve 46 bedenden daha büyük giyinen her çalışanın yurtdışı uçuşlarından men edildiğini, uzun süredir Sibirya gibi hareket saati gece geç ya da Sabah çok erken olan uçuşlarda görev aldığını ve bu yüzden uyku düzeninin alt üst olduğunu, bu durumun sebebini sorduğunda oyunun yeni kuralları olduğu ve 48 beden olduğu için yurtdışı uçuşlarda görevlendirilmediği cevabını aldığını sözlerine ekledi.
Kabin çalışanlarını temsil eden işçi sendikası birliği başkanı Igor Deldyuzhov yaş ve dış görünüş içerikli çok sayıda şikayet aldıklarını fakat işini kaybetme korkusu yüzünden hava yolu şirketi çalışanlarının mahkemeye başvurmadığını söyledi.
Kadın kabin ekibi çalışanlarının yurtdışı uçuşlarda görev alabilmek ve daha çok para kazanabilmek için zayıflamaya çalıştığını belirten 42 yaşındaki kadın kabin mürettebat Natalia hosteslerin yeni kriterlere uyum sağlayabilmek için ölçüm odasında açlıktan bayıldığını, kriterlere uyumlu olsalar dahi ABD ve Dominik Cumhuriyeti uçuşlarına yaşlı oldukları için kabul edilmediklerini ve çalışanların inek gibi tartılarak gururlarının incindiğini sözlerine ekliyor.(milliyet)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 sene önce

    Aman Allah’ım; Rusya’da çirkin ve şişman kadın oluyor mu!!!???? Şok oldum…

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    THY’nin de buna benzer icatlarla karsimiza cikmasi yakindir. Hos TSK’ya bile bayanlarin yeni kiyafet yonetmeligi sokuldu ve bunun muhtemel devami 46 bedenden epey ustunu rahatlikla kaldirir ya neyse.

    Cevapla