featured

Thai Airways yeniden yapılandırma için mahkemeden onay aldı

Thai Airways, 15 Haziran Salı günü, 12,9 milyar ABD doları tutarındaki borcunu yeniden yapılandırmak ve COVID-19 salgını nedeniyle ciddi şekilde zarar gören havayolunu yenileme planını sürdürmek için mahkemeden onay aldı.

Havayolu geçen yıl 4,5 milyar ABD doları rekor zarar bildirdi. 16 Haziran Çarşamba günü yapılan daha sonraki bir gelişmede havayolu vekili, CEO Chansin Treenuchagron’un istifa ettiğini söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, havayolunun insan kaynakları şefi Suvadhana Sibunruang’ın CEO vekili olarak devam edeceği belirtildi. Chansin, havayolunun iş rehabilitasyon planının yöneticisi olarak kalacak.

Bangkok Merkez İflas Mahkemesi Salı günü rehabilitasyon planını onayladığını söyledi. Alacaklılar tarafından onaylanan planda herhangi bir değişiklik yapılmamıştı.

Yeniden yapılandırma planı büyük ölçüde borç uzatmalarına ve borçtan öz sermayeye dönüşümlere dayanıyor ve kesintilerin çoğunu geç faiz ödemeleriyle sınırlıyor. Havayolu ayrıca uçak kiralayanlarla olan borcunu da azaltıyor. Mali İşler Başkanı Chai Eamsiri düzenlediği basın toplantısında, 16 jet için kiralama anlaşmalarının iptal edildiğini ve borçların müzakere edildiğini söyledi.

Thai Airways, bu ay Avrupa şehirleri ile Tayland’daki tatil adası Phuket arasındaki uçuşlara yeniden başladı ve aşılı turistlerin zorunlu bir karantinayı atlamalarına izin verecek bir hükümet planı öngörülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir