Erdoğan’dan ABD’ye ANKA SİHA göndermesi: Gereği yapılacak

Erdoğan’dan ABD’ye ANKA SİHA göndermesi: Gereği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD tarafından Suriye’de düşürülen ANKA SİHA hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “vakti geldiğinde, gereği yapılacaktır.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Türk güvenlik birimleri tarafından Suriye’de gerçekleştirilen harekatlarda, PKK/YPG terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edilmişti. Hedefleri imha eden SİHA’lardan bir tanesi ise ABD Ordusu tarafından, ‘bölgedeki ABD unsurlarına 500 metre mesafeye kadar yaklaştığı’ gerekçesiyle vurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda bu olaya değindi. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Sadece terör örgütü mensuplarını, teröristlerce kullanılan tesisleri, terörün gelir kaynaklarını ve yeteneklerini hedef aldığımız operasyonumuzun ilk safhası, başarıyla sonuçlandı.

1 Ekimden bugüne kadar teröristlere ait 194 hedef vuruldu, 162 terörist etkisizleştirildi. Her operasyonumuzda olduğu gibi son harekatta da en büyük sorunu, DEAŞ bahanesiyle terör örgütüne destek veren müttefikimizle yaşadık. Bilindiği gibi yıllardır bölgedeki terör örgütleriyle yakın ilişki içinde olan diğer güçlere, bir çağrı yapıyoruz.

Bu ülkelerden, yapacağımız harekatlarda zarar görmemeleri için bölgedeki askeri ve istihbari unsurlarını, teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz.

“Gereği yapılacaktır”

Son harekattan önce de hem Dışişleri hem Milli Savunma bakanlıklarımız, hem de MİT Başkanlığı’mız seviyesinde aynı ikazlarda bulunduk. Adete ‘ak sütün’ içerisindeki ‘ak kılı’ ayırt etme hassasiyetiyle teröristler dışında kimseye zarar vermeden bu operasyonu yürüttük.

Buna rağmen, tatsız ve muhataplarımızın ifadesiyle ‘üzüntü verici’ bir hadise yaşanmasını engelleyemedik. Hiç şüphe yok ki bu olay, milli hafızamıza kayıt edilmiştir. Vakti, saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ANKA SİHA

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA SİHA yaklaşık 200 bin saati uçuş gerçekleştirirken, şu ana kadar en az 6 ülkeye ihraç edildi. Öte yandan ANKA’nın, AKSUNGUR adında çift motorlu bir versiyonu da bulunuyor. 750+ kilogram faydalı yük kapasitesine sahip AKSUNGUR da ilk ihracat başarısını elde etti.

ANKA ise 350+ kilogram faydalı yük kapasitesine mevcut. Şu ana kadar 100 adet ANKA’nın üretildiği değerlendiriliyor. ANKA SİHA tedarik eden ülkeler arasında; Tunus, Kazakistan, Cezayir, Endonezya, Malezya ve Çad da bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 ay önce

    Ekonomi bitik,enflasyon patlama yapmış,soğan,patates,yumurta vs ithal,savaştaki ülkelerden bile gıda satın almaya mecbur hale gelmişiz,
    turist gelsin diye elalemin ayaklarına bakanları yolluyoruz,patenti bize ait,dış desteksiz katma değeri yüksek şeyler yapıp satamıyoruz,borç içindeyiz ve deli gibi dış kredi arıyoruz
    bir sene içinde faizlerle birlikte 200 milyar dolar ödememiz var,ülkemiz resmen arap,afgan vs işgali altında,
    korumaların Abd malı arabalara biniyor,jammerlar da oradan geliyor,
    uçak,motor vs onlardan alıyorsun ama Abd’ye gereği vakti gelince yapılacak öyle mi? Mesela ne zaman ve ne gibi? Onlara ambargo mu koyacağız, vize mi uygulayacağız,ticareti mi durduracağız? Cek,cak demeyecek anında gerekeni misliyle yapacaksın,
    yapabilirsen tabii…