787 Üretiminde Yavaşlama: Boeing, Teslimatlarda Sorunlarla Karşılaşıyor

787 Üretiminde Yavaşlama: Boeing, Teslimatlarda Sorunlarla Karşılaşıyor

ABD’li uçak üreticisi Boeing, 787 Dreamliner uçaklarının üretim hızında ve teslimatlarında yavaşlama bekliyor. Havayolu endüstrisindeki genel tedarik zinciri sorunları, parça ve işçilik eksiklikleri nedeniyle uçak üreticilerini zorluyor.

Reuters’ın haberine göre, şirket yöneticisi, çalışanlara yaptığı açıklamada, Boeing’in 787 geniş gövdeli jetinin üretim oranında ve teslimatında daha yavaş bir artış beklendiğini ifade etti. Bu durumun nedeni olarak, güçlü talebi karşılamak için tedarikçi eksikliklerinin giderilmesi gerektiği belirtildi.

Boeing’in 787 Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Stocker’a göre, şirket, tedarikçi eksikliklerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor ve bu nedenle üretim ve teslimat hızında yavaşlama bekleniyor.

Boeing, daha önce 2023’ün son çeyreğinde 787 üretim oranını ayda beş olarak açıklamıştı. Ancak, tedarik zinciri sorunları ve üretimdeki aksaklıklar, bu hedefe ulaşmayı zorlaştırıyor.

Özellikle Boeing’in Washington eyaletindeki 737 MAX tek koridorlu jetinin üretiminde yaşanan sorunlar dikkat çekiyor. ABD düzenleyicilerinin fabrika kontrollerini artırması ve Seattle dışındaki montaj hattının yavaşlaması, Boeing’in üretiminde keskin bir düşüşe neden olmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 hafta önce

    Belki kapilar pencereler yerinden oynuyordur.

    Cevapla