featured

Yurt dışına çıkış harcı 150 lira oldu

 

Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla yurt dışına çıkan yolculardan tahsil edilen harç bedeli 150 lira oldu.

Yurt Dışına Çıkış Harcı Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’da 50 lira olarak belirtilen harç tutarı, 150 liraya çıkarıldı. Bugünkü yurt dışına çıkışlarda, daha önce yapılmış harç ödemeleri için fark ikmal edilmeyecek.

Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek. Yurt dışına çıkış harcı havalimanlarının yanı sıra İnteraktif Vergi Dairesinin web ve mobil uygulamalarından da ödenebiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 sene önce

    Benim öyle bir derdim yok..ama olanlara üzülüyor muyum.zerre kadar hayır..hak ettiler..afiyet olsun..

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    150 tl az olmuş 1500 tl olsun ! Ülkeyi ekonomik,sosyal,toplumsal her yönden mahvet,dış borç,ithalat,döviz,dışa bağımlılık rekor kırsın,yolsuzluk,kokuşmuşluk,çürümüşlük,haksızlık,adaletsizlik tavan yapsın,döviz kuru üzerinden garantili ihaleleri yandaşlara ver olur da iktidar değişirse ödememe sorunu olmasın diye İngiliz mahkemelerini yetkili kıl,vergileri müsrifçe betona,saraylara,arabalara,uçaklara,araplara,gösterişe,havaya harca milleti 40 yıl ağır borca sok,paranın değeri,alım gücü bitsin,herşeye hergün zam gelsin,gelire göre en pahalı arabayı,benzini,elektriği,doğalgazı,interneti,telefonu,pasaportu vatandaşına müşteri gibi sat,Almanya bizi kıskanıyor de sonra ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz hesabı vergileri,harçları,yurtdışı harcını vs arttır ama itibardan tasarruf olmaz diyerek sülale boyu yandaşlarla lüks içinde yaşa! Bu kepazeliklerin en büyük sorumlusu sorgulamadan,düşünmeden,para ve çıkar için mevcut iktidara 20 yıldır oy verip duranlarındır başkasının değil ! 

    Cevapla